Kungälvs sjukhus
Basfakta
- Tjänstgöringslängd
- 18 mån
- Antal AT-block (per ansökningsperiod)
- 16 st
- Ingångslön
- Tillägg upp till 1 800 kr enligt fastslagna kriterier.
- AT-ranking
- 34
- Forskar-AT
- Nej
- Special-AT
- Nej
- Upptagningsområde
- ca 14 500
- SPUR-inspekterad
- Ja
AT-SPUR är en modell för granskning av kvaliteten i läkarnas AT som används av Lipus AB. Lipus är ett dotterbolag till Sveriges Läkarförbund vars verksamhetsidé är att främja läkares livslånga lärande och bidra till en snabb kunskapsspridning inom vården.
Lipus kvalitetsgranskar bland annat allmäntjänstgöringen, AT, för att säkerställa en jämn och hög kvalitet. Syftet med granskningen är att AT-läkarna ska erbjudas en likartad och jämn utbildning oavsett på vilket sjukhus i landet utbildningen bedrivs.
Övriga kriterier
Tjänstgöringsavsnitt
18 månader: 4½ månader opererande specialiteter, 4½ månader internmedicin, 3 månader psykiatri och 6 månader allmänmedicin. Allmäntjänstgöringen är förlagd till vårdcentralerna i upptagningsområdet.
Ansökningskrav
Läkarexamen eller socialstyrelsens tillstånd att fullgöra AT. Kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt Europeiska referensramen för språk. Läkarexamen eller fastställda legitimationsvillkor från Socialstyrelsen. Meriter som beaktas: Vårderfarenhet är meriterande. Stor vikt läggs vid intervjuer och referenser.
Introduktion
2 veckors introduktion, med föreläsningar i akutmedicin, katastrofmedicin och traumatomhändertagande vid start av AT. Introduktionsdag vid start av psykiatriplacering. Introduktionsdag med föreläsningar innan start av allmänmedicinplacering
Utbildning
8 utbildningsdagar under slutenvårdsplaceringen inom medicin/kirurgi/ortopedi/anestesi/geriatrik/psykiatri. Stor vikt läggs också på AT-läkagruppens intresse och behov, där exempelvis utbildning i ultraljud skett efter AT-läkar initiativ.
HLR-utbildning.
Möjlighet till att delta i AT-forum som är regionsgemnsamt.
Försäkringsmedicinutbildning.
Reumadag.
Klinikgemensam utbildning på respektive klinik varje vecka.
Fokus-dagar: 2-dagars internat, vid 3 tillfällen per AT-block. Fokusdagarna ger tillfälle att fördjupa sig i sin egenläkarroll och reflektera. Teman under dessa dagar är At-läkaren och patienten, At-läkaren och sjukhuset (Organistation och kommunikation), och At-läkaren i relation till omvärlden.
Inom primärvårdsplaceringen återkommande utbildningsdagar med fokus på specialiteter du möter i primärvården som barn, ögon, gyn och ÖNH.
Utbildningsresa tillsammans med AT-gruppen till utvecklingsland.
Jourer
Dag-kväll-natt och helgjourer tillsammans med senior kollega på huset
Handledare
Reflektionsgrupp som träffas varannan vecka under slutenvårdsplacering tillsammans med socionom och terapeut. Namngiven handledare på varje klinisk placering. Handledning utifrån ett handledningsprogram. Handledning med egen handledare 1 gång/månad under sjukhusåret. Handledning med handledare 1 gång/v under primärvårdsblocket
Studiepott
Ledighet inför AT-tenta
6 kompetensutvecklingstider kan sparas under primärvårdsblocket så att man får totalt 1v ledigt i samband med AT-tentan
Deltagande i AT-stämma
Nej. Deltagande i AT-forum
Möjlighet att fortsätta med ST
Ja
Bostad
Nej
Ersättning vid pendling
Rabatt på busskort
Medflyttarservice
Nej
Barnomsorg
Nej
Annat
Studiepott som används för Utbildningsresa till utvecklingsland
Utbildningsresa till utvecklingsland under ca 10 dagar. Tidigare resor har gått till bland annat Etiopien, Sydafrika, Indien, Cuba och Costa Rica
Kontakt
Anita Hellström, HR-administratör, 0303-987 74, kontakt via epost
Karin Ahlstedt, Övergripande AT-studierektor, 0303-98692, kontakt via epost
Therese Holmberg , AT-studierektor, Primärvård, kontakt via epost