Hoppa till innehåll
Pressrum
Anna Ingmanson ny förbundsdirektör på Läkarförbundet

Anna Ingmanson ny förbundsdirektör på Läkarförbundet

Läkarförbundet har rekryterat Anna Ingmanson som ny förbundsdirektör för Läkarförbundet och verkställande direktör för Läkartidningen.
Pressmeddelande
Anna Ingmanson ny förbundsdirektör på Läkarförbundet
Anna Ingmanson

Anna Ingmanson arbetar i dag inom Region Stockholm som avdelningschef på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen på avdelningen för närsjukvård. Tidigare har hon arbetat som kommittésekreterare på Regeringskansliet, varit chef i Norrtälje kommun samt arbetat med intressepolitik på Sveriges Kommuner och Regioner.

–       Vi ser fram emot att Anna börjar på Läkarförbundet. Med sin långa erfarenhet kommer hon att kunna ta sig an det viktiga arbetet att fortsätta leda Sveriges läkarförbund in i framtiden och mot målen i vår strategi. Vår resa mot ett mer samlat förbund fortsätter och där har vi redan initierat ett viktigt arbete för att stärka medlemsvärdet, säger Sofia Rydgren Stale Läkarförbundets ordförande.

–       Det känns väldigt roligt och stimulerande att få den här möjligheten. Jag ser fram emot att tillsammans med kansliet och de förtroendevalda få arbeta för att stärka läkarnas röst i samhällsdebatten och skapa goda villkor för läkare, säger Anna Ingmanson tillträdande förbundsdirektör Läkarförbundet.

Om tjänsten:
Förbundsdirektör, chef för Läkarförbundets kansli och VD för Läkartidningen med uppdrag att skapa goda förutsättningar för kansliets stöd till de förtroendevalda och tillsammans med förbundsstyrelsen leda Sveriges Läkarförbund in i framtiden. Fokus ligger på att fortsätta stärka förbundets påverkan i samhällsfrågor som är prioriterade för Läkarförbundet och skapa goda villkor för läkare. Läkarförbundets kansli har ca 60 medarbetare. I tjänsten ingår ansvar för Läkarförbundets dotterbolag Läkartidningen och LIPUS, med cirka 20 anställda. Anna blir styrelseordförande för LIPUS och VD för Läkartidningen.

Anna Ingmanson tillträder tjänsten den 8 augusti.

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Pressrum
Anna Ingmanson ny förbundsdirektör på Läkarförbundet