fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1

Svara på löneenkäten!

Var med och gör skillnad. Ju fler som svarar desto bättre lönestatistik för alla medlemmar. Om du fått din lön reviderad efter lönerevisionen 2020 – uppdatera med din nya lön!
SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1
Svara på löneenkäten!
Läs mer

Anställningsformer för läkare

Anställningsformen är viktig del i ditt anställningsavtal. En anställning innebär att du ingår ett avtal med en arbetsgivare. Avtalet bör vara skriftligt men även ett muntligt anställningsavtal är bindande.
Råd och stöd

Arbeta som läkare efter 65

Det är inte självklart att man vill sluta arbeta bara för att man fyller 65 – men kanske föredrar man mer flexibla arbetsformer. Hur länge kan man fortsätta? Vilka villkor gäller?
Råd och stöd

Arbetstider och arbetstidsregler

Läkarnas arbetstid regleras i både lag och avtal – men det finns utrymme för både individuella och lokala lösningar. Vilka friheter har man och vad måste man förhålla sig till?
Råd och stöd

Företagsläkare

Om du arbetar som företagsläkare kan du vara landstings/kommunalt-, statligt- eller privatanställd.
Råd och stöd

Föräldraledighet

När man blir förälder har man rätt till föräldraledighet. Men hur går det med lön och förmåner?
Råd och stöd

Kollektivavtal

Lagar, avtal och anställningsavtal bestämmer anställningsvillkoren för anställda.
Råd och stöd

Krislägesavtal

Sveriges läkarförbund är överens med SKR och Sobona om ett nationellt avtal för krissituationer. Krislägesavtalet reglerar villkor och ersättningar för läkare som arbetar vid krisläge.
Råd och stöd

Semestervillkor

Alla har rätt till semesterledighet för att få återhämtning. Omfattning och villkor styrs av kollektivavtalen. Vad bör man veta?
Råd och stöd

Tjänstledigheter

Studier, nytt företag, barn – ibland vill man lägga sitt fokus på något annat ett tag. När kan man begära tjänstledighet?
Råd och stöd

Uppsägning

Vid ett avslut av en anställning gäller olika regler beroende på din anställningsform.
Råd och stöd

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.