fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Det mest gynnsamma alternativet är att ha hela sin anställning hos arbetsgivare A som sedan fakturerar din arbetsgivare B för det arbete du utför där. Denna lösning är särskild viktig om du befinner dig inom beräkningsperioden. Denna lösning kräver dock en överenskommelse med respektive arbetsgivare.

Är du anställd av flera arbetsgivare inom olika sektorer sker det ingen samordning av tjänstepensionen. Varje sektor har sina egna tjänstepensionsavtal.
Största intjänande i samtliga pensionsavtal är för lönedelar över 7,5 inkomstbasbelopp. Har man flera anställningar kan det påverka intjänandet eftersom löner från flera anställningar inte samordnas.

Pension vid flera arbetsgivare
Beroende på om du arbetar i landsting, stat eller privat verksamhet ser bestämmelserna kring pension olika ut. Om du har anställning inom mer än ett av dessa områden berörs du av flera bestämmelser.
Att vara anställd av flera arbetsgivare kan ha negativa effekter på din pension, men det går att lösa om båda parter är villiga att hitta lösningar.

Tänkt på att:

Om du vill arbeta hos mer än en arbetsgivare samtidigt är den bästa lösningen att ha en anställning och bli uthyrd till annan arbetsgivare. Se till att arbeta hos en enda arbetsgivare under de åren ålderspensionen beräknas. Mer information om hur flera anställningar påverkar din tjänstepension är beskrivet under kapitlet pension.

Bli medlem och få den bästa rådgivningen om lön och arbetsliv

När vi är många och samlade ökar våra möjligheter att forma framtidens hälso- och sjukvård.

Bli medlem idag!

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem