fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1

Svara på löneenkäten!

Var med och gör skillnad. Ju fler som svarar desto bättre lönestatistik för alla medlemmar. Om du fått din lön reviderad efter lönerevisionen 2020 – uppdatera med din nya lön!
SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1
Svara på löneenkäten!
Läs mer

Det mest gynnsamma alternativet är att ha hela sin anställning hos arbetsgivare A som sedan fakturerar din arbetsgivare B för det arbete du utför där. Denna lösning är särskild viktig om du befinner dig inom beräkningsperioden. Denna lösning kräver dock en överenskommelse med respektive arbetsgivare.

Är du anställd av flera arbetsgivare inom olika sektorer sker det ingen samordning av tjänstepensionen. Varje sektor har sina egna tjänstepensionsavtal.
Största intjänande i samtliga pensionsavtal är för lönedelar över 7,5 inkomstbasbelopp. Har man flera anställningar kan det påverka intjänandet eftersom löner från flera anställningar inte samordnas.

Pension vid flera arbetsgivare
Beroende på om du arbetar i landsting, stat eller privat verksamhet ser bestämmelserna kring pension olika ut. Om du har anställning inom mer än ett av dessa områden berörs du av flera bestämmelser.
Att vara anställd av flera arbetsgivare kan ha negativa effekter på din pension, men det går att lösa om båda parter är villiga att hitta lösningar.

Tänkt på att:

Om du vill arbeta hos mer än en arbetsgivare samtidigt är den bästa lösningen att ha en anställning och bli uthyrd till annan arbetsgivare. Se till att arbeta hos en enda arbetsgivare under de åren ålderspensionen beräknas. Mer information om hur flera anställningar påverkar din tjänstepension är beskrivet under kapitlet pension.

Bli medlem och få den bästa rådgivningen om lön och arbetsliv

När vi är många och samlade ökar våra möjligheter att forma framtidens hälso- och sjukvård.

Bli medlem idag!

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.