info Just nu är det många som ringer till oss och det kan vara svårt att komma fram på telefon. Har du problem med ditt OCR-nummer? Eller saknar du din e-faktura? Här läser du mer om fakturering från Läkarförbundet.

  • Om din nya arbetsgivare har ett annat kollektivavtal byter du normalt till motsvarande pensionslösning.
  • Kontakta din gamla arbetsgivare för att få en prognos av hur pensionen blir om du stannar kvar till 65 jämfört med om du slutar. Kontakta också din nya arbetsgivare och be om en prognos för hur pensionen blir om du är anställd där till 65. Se till att få veta vad de bygger på.
  • Om det är fråga om verksamhetsövergång kan försämrad pension kompenseras med extra tjänstepensionsinbetalningar (tilläggspremie).
  • Uppbär du sjukpenning/sjukersättning vid verksamhetsövergång kan du vara förhindrad att ingå i det nya pensionssystemet. Arbetsgivaren kan ansöka om att du får kvarstå i det gamla. · Se upp med konsekvenserna av flera samtidiga anställningar.

Bli medlem och få den bästa rådgivningen om lön och arbetsliv

8 av 10 läkare är redan med. När vi är många och samlade ökar våra möjligheter att forma framtidens hälso- och sjukvård. Bli medlem du också!

Bli medlem idag!
Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag har en fråga om mitt medlemskap

Vill du ändra uppgifter i medlemsregistret, ex. byta aktuella kontaktuppgifter, anmäla examen eller byta förening i ditt medlemskap.

Om ditt medlemskap

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.