fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1

Svara på löneenkäten!

Var med och gör skillnad. Ju fler som svarar desto bättre lönestatistik för alla medlemmar. Om du fått din lön reviderad efter lönerevisionen 2020 – uppdatera med din nya lön!
SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1
Svara på löneenkäten!
Läs mer

Läkares ansvar inom hälso- och sjukvård är reglerat och preciserat i lagar, förordningar och föreskrifter. I kunskapsdatabasen reder vi ut vad som gäller i några situationer som Läkarförbundets medlemmar ofta ställs inför.

”Finns det någon läkare ombord?”

En flygresa eller liknande. En medicinsk nödsituation uppstår, och som enda läkare till hands nödgas man gripa in. Men var ligger ansvaret vid vårdinsatser utanför den vanliga organisationen? Vad händer om något …
Råd och stöd

Att bli anmäld

Läkare kan bli anmälda av patienter och närstående som känner sig felaktigt bemötta i vården. Vad händer i en sådan process – och vilket stöd finns att få?
Råd och stöd

Att skriva intyg

Vad bör man tänka på när man som läkare skriver intyg, utlåtanden och ger medicinska expertbedömningar?
Råd och stöd

Frivilligt föreningsarbete

Läkares kompetens efterfrågas ofta i det ideella föreningslivet – till exempel för att bedöma skador när en idrottsklubb anordnar en tävling. Medför det vårdgivaransvar för läkaren eller organisationen?
Råd och stöd

Läkare och sekretess

Tystnadsplikten hör till läkaretikens hörnstenar. Men vilka regler gäller? Hur får patientuppgifter hanteras?
Råd och stöd

Yttrandefrihet för läkare

Att fritt uttrycka åsikter gentemot det allmänna och att ge upplysningar till medier är grundläggande rättigheter – men yrkesregleringarna innebär vissa begränsningar. Hur ser yttrandefriheten och kritikrätten ut för läkare i anställningen?
Råd och stöd

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.