fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

En undersökning visar att endast 29 procent känner till den kollektivavtalade försäkringen – en anställningsförmån för dig som arbetar inom kommun och landsting.

Därför har AFA Försäkring tillsammans med AkademikerAlliansen, Kommunal och OFR (Offentliganställdas Förhandlingsråd där Läkarförbundet ingår) tagit initiativet till kampanjen ”Intressant vetande”.

Läs mer på kampanjsajten – så får du koll på vilket försäkringsskydd som ingår för dig och dina kollegor i kommunal sektor.

Kort om den kollektivavtalade försäkringarna

Om du blir sjuk eller råkar ut för en arbetsskada finns kollektivavtalade försäkringar som kan träda in och som kompletterar ersättningen från försäkringskassan. Försäkringsskyddet skiljer sig något beroende på om du är anställd inom kommun/region eller staten eller privat sektor. Det finns också kollektivavtalade försäkringar som ger visst skydd till efterlevande om du skulle avlida under tid du är anställd.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem