fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1

Svara på löneenkäten!

Var med och gör skillnad. Ju fler som svarar desto bättre lönestatistik för alla medlemmar. Om du fått din lön reviderad efter lönerevisionen 2020 – uppdatera med din nya lön!
SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1
Svara på löneenkäten!
Läs mer

Som arbetsskada räknas en skada som uppkommit genom olycksfall i arbetetfärdolycksfall (olycksfall till eller från arbetet), arbetssjukdom (skadlig inverkan i arbetet) och smitta (i vissa fall).

Du kan få ersättning (arbetsskadelivränta) från Försäkringskassan om din skada godkänns som arbetsskada och om du till följd av arbetsskadan:

  • får nedsatt förvärvsförmåga med minst 1/15-del under minst ett år framåt i tiden
  • behöver omplaceras eller byta arbete och därigenom får lägre lön
  • behöver gå ner i arbetstid i ditt ordinarie arbete
  • behöver skola om dig
  • behöver rehabiliteras

Anmäla är viktigt!

Du behöver informera din arbetsgivare om du drabbas av en skada som i sin tur har skyldighet att anmäla skadan till Försäkringskassan. Om sådan anmälan inte görs kan man själv göra en anmälan.

För att få din skada prövad och få eventuell ersättning måste du även ansöka om ersättning hos Försäkringskassan. Anmälan görs via Anmäl arbetsskada.

Om din arbetsgivare har kollektivavtal omfattas du av en extra försäkring, Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA). Denna försäkring ger ersättning för förlorad inkomst och eventuella kostnader. Olika regler gäller beroende på om du arbetar inom offentlig, privat eller statlig sektor samt om du är egen företagare.

Läs mer på

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.