fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info 25/6 har medlemsrådgivningen stängt. Öppet som vanligt igen 28/6. Här hittar du vår kunskapsbank för medlemmar.

I det fackliga uppdraget företräder du medlemmarna och bevakar deras intressen och rättigheter gentemot arbetsgivarna. Ibland  kollektivet och ibland enskilda individer. Man är en kunskapsresurs, en viktig kugge i verksamhetens utveckling och en tillgång för både medlemmar och arbetsgivare. För individen är det kompetensutvecklande och en skola i ledarskap.

Din plats i organisationen

Lokalföreningarna är Läkarförbundets kontaktytor mot medlemmar runtom i landet, och de parter som tecknar lokala kollektivavtal. De fördelar uppgifterna och ansvaret på olika uppdrag, och utser förtroendevalda som deltar i fackliga möten och sköter lokala förhandlingar.

Lokalföreningens styrelse organiserar och kommunicerar arbetet. Det är styrelsen som tecknar firma, ansvarar för ekonomisk redovisning, och sköter dokumentation och administration. Ansvaret fördelas på olika roller.

Ny förtroendevald

Som ny förtroendevald är det viktigt att få utbildning i fackliga frågor – det arrangeras varje år av Förbundskansliet, och kan även ges av Lokalföreningen. Underrätta arbetsgivaren om uppdraget – då omfattas du av förtroendemannalagens (Lag 1974:358) regler och skydd.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem