fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Introduktionskursen är för dig som är nyvald lokal facklig företrädare. För att du tidigt ska få en inblick i och grundläggande kunskaper om förbundet och ditt uppdrag ska du gå den lokala introduktionskursen. Målet med kursen är att du ska känna sig trygg i din roll och skapa sig ett kontaktnät med lokalföreningen och övriga nya fackligt förtroendevalda i upptagningsområdet.

Övergripande kursinnehåll:

  • Läkarförbundets organisation
  • Den svenska modellen – arbetsmarknadens parter
  • Roller, mandat och uppgifter
  • Kännedom om grundläggande lagar och kollektivavtal
  • Stöd och verktyg i mitt fackliga uppdrag

Du kontaktar din lokala förening för att gå introduktionskursen, ska du genomföra den digitala kommer du till kursen via länk nedan.

Du behöver vara anmäld som fackligt förtroendevald hos din lokalförening för att ta del av kursen. Den digitala kursen kan användas som en repetition eller komplement. Erbjuder din läkarförening dig att gå en lokal introduktionskurs, ska du delta på den.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem