fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Deltagare kommer från alla medlemsförbund inom OFR och har 24 utbildningsplatser per utbildningsstart. Läkarförbundet har två platser per utbildningsstart. Ytterligare information finns att läsa här.

Målgrupp

Programmet vänder sig till utvecklingsbenägna och strategiskt intresserade förtroendevalda som genomgått alla relevanta utbildningar inom Läkarförbundet och som är redo för nästa steg. Som deltagare ska du ha motivation och förmåga att lyfta perspektivet bortom den egna vardagen och även bortom det egna förbundet är en förutsättning för framgångsrikt deltagande.

Målsättning
Syften med utbildningen är att:

  • Utveckla lednings- och förändringskompetens
  • Fördjupa förståelsen för uppdraget
  • Utveckla självförtroende i rollen som förtroendevald företrädare
  • Utveckla motivationen att ta ett större ansvar
  • Utveckla sitt personliga nätverk med andra förtroendevalda inom offentlig sektor
  • Utveckla lärande och strategiskt arbete inom förbundet
  • Utveckla ledarskapet inom förbundet
  • Utveckla lärande och samsyn mellan förbunden i offentlig sektor inom OFR

Anmälan
Lokalföreningar och yrkesföreningar uppmanas att nominera deltagare till utbildningen. Kontakta maximillian.schonhausen@slf.se vid intresse att nominera.

Läkarförbundets Presidium kommer att föreslå minst en och högst två bland de nominerade till Förbundsstyrelsen, som beslutar om deltagare i utbildningen.

Kostnader
Utbildningen finansieras av Läkarförbundet avseende kostnader för utbildningen, resor, kost och logi. Övriga ersättningar så som till exempel ersättning för förlorad arbetsförtjänst och fridagsersättning utgör normalt facklig tid. I förekommande fall av hinder för en sådan lösning ersätter Läkarförbundet detta i enlighet med gällande Ersättningsreglementet.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem