fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

UGL är en av de mest förekommande ledarskapsutbildningarna som ger deltagaren djupgående insikter om sig själv och en konkret upplevelse av gruppdynamik och hur en grupp utvecklas med tiden. Kursen kommer ge nya erfarenheter och kunskaper som deltagarna har stor nytta av på hemmaplan i utvecklingen för det fackliga ledarskapet.

UGL utbildningen hålls på internat under fem dagar med två handledare. Pedagogiken är upplevelsebaserad vilket innebär en blandning av övningar, dialog, reflektion och teori, med uppmärksamhet på det som händer ”här och nu”.

2021 års kurser genomförs veckorna 39 och 47.

Målsättning:
Efter utbildningen kommer deltagaren vara medveten och få handlingskraft som ledare eller medlem i en grupp genom att:

  • få ökad självkännedom – med fokus på hur du påverkar och påverkas av andra
  • förbättra förmågan att kommunicera
  • öka förmågan att ge och ta emot feedback
  • ökad förståelse för värderingars inverkan på relationer och ledarskap
  • kunna upptäcka och hantera konflikter
  • kunna urskilja olika stadier i en grupps utveckling
  • förstå behovet av olika ledarstilar
  • inse känslors inverkan på individer och grupper
  • få erfarenhet av gruppdynamiska situationer

Målgrupp
Utbildningen riktar sig till den som har genomgått förbundets fackliga kurser inklusive Facklig ledarskapskurs. I mån av plats kan den som har ett uppdrag som ledare, arbetar med grupper i förbundet eller själv arbetar i en grupp, där ökad förståelse och konkreta kunskaper inom området är nödvändigt, få chans att delta.

UGL är i första hand en utbildning för blivande eller nya ledare, men den här ledarskapsutbildningen kan man gå även med många års erfarenhet av grupper och ledarskap. Det finns alltid nya upptäckter att göra i det komplexa system som utgörs av en grupp människor, där du själv också är en del.

Anmälan
UGL genomförs veckorna 39 och 47.

Intresseanmälan till UGL utbildningen skickas till helena.tornkvist@slf.se.

Läkarförbundet erbjuder plats till sex deltagare vid varje kursomgång (SRAT har lika många) och en förutsättning är att deltagarna inte känner varandra. Utifrån det kommer Läkarförbundets centrala kansli göra ett urval av deltagare till de platser Läkarförbundet handhar.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem