fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info 25/6 har medlemsrådgivningen stängt. Öppet som vanligt igen 28/6. Här hittar du vår kunskapsbank för medlemmar.

Resultatet av en åldersbedömning kan få stor betydelse för den enskilde. Det är därför viktigt att den sker med så tillförlitliga metoder som möjligt och att alla relevanta aspekter tas in i bedömningen. Vid osäkerhet om individens ålder kan vetenskapligt grundad medicinsk åldersbedömning bidra till ett bättre beslutsunderlag. Medicinsk åldersbedömning ska alltid baseras på vetenskaplig evidens.

Medicinska åldersbedömningar är aldrig exakta och aktuell felmarginal ska alltid anges i upprättade utlåtanden. Kvarstående osäkerhet om individens ålder bör alltid tolkas till den enskildes fördel.

Kontinuerlig metodutveckling behöver ske genom fortsatt forskning kring och utvärdering av metoder för åldersbedömning.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem