Hoppa till innehåll
Nyheter
Ingen fara för sommarvikarier

Ingen fara för sommarvikarier

Efter en dom i Förvaltningsrätten har det uppkommit frågor om huruvida regionerna får ta beslut om att anställa AT-läkare och icke-legitimerade vikarierande underläkare.

Nyhet
Grycksbo vårdcentral Stetoskop Läkemedelsboken Läkare Caroline Flärdh

Enligt domen måste regionerna, till dess att lagen hinner justeras, ansöka om särskilt förordnande hos Socialstyrelsen för alla icke-legitimerade läkare som anställs efter den 7 maj 2019.

Efter kontakt med Socialstyrelsen gör vi bedömningen att detta inte kommer att innebära problem för våra icke-legitimerade medlemmar som ännu inte fått anställning.  Socialstyrelsen räknar med att hinna behandla alla ansökningar i tid före semestersäsongen.

Se även Sveriges Kommuner och Landsting: ”Regionerna får inte längre förordna icke-legitimerade läkare”


Fler nyheter


Nära var fjärde läkare överväger lämna yrket

En majoritet av läkarna är oroliga för att besparingarna kommer att ha negativ inverkan på möjligheterna att behålla och rekrytera personal. Nära en av fyra uppger att de överväger att lämna yrket, och en nästan dubbelt så hög andel funderar …
Nyheter

Hälften av regionerna har inte mål om fast läkarkontakt

Endast tio av landets regioner har fattat beslut om att sträva mot riktvärdet 1 100 invånare per specialistläkare i primärvården. Och bara tre av dessa har handlingsplaner för att nå målet, trots att regeringen ställt krav på redovisning av arbetet. Det …
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare