Hoppa till innehåll
Nyheter
Sacos styrelse möter Ukrainas ambassadör

Sacos styrelse möter Ukrainas ambassadör

I samband med ett besök på torsdagen av Andrii Plakhotniuk, Ukrainas ambassadör i Sverige, antog Sacos styrelse ett uttalande om Rysslands invasion av Ukraina.
Nyhet

Styrelsen fattade också beslut om medlemskap i organisationen Scholars at Risk som stöder forskare i utsatta länder (t ex Ukraina) samt att lämna ett bidrag på 100 000 kronor till UNHCR och 50 000 kronor till Scholars at Risk.

Sacos styrelses uttalande:
Saco fördömer kraftfullt den olagliga ryska invasionen av Ukraina. Vi kräver ett omedelbart stopp för kriget och att de ryska styrkorna dras tillbaka.

Som styrelse vill vi uttrycka vår starka solidaritet med det ukrainska folket. Alla demokratiska stater och organisationer måste göra allt de kan för att stötta Ukraina i denna svåra tid.

I Saco tar vi ansvar på olika nivåer– som facklig organisation, i våra professioner och som medmänniskor.

”Together we are building a wall of solidarity and every brick in the wall counts”, uttryckte den ukrainska ambassadören Andrii Plakhotniuk på mötet.

Saco kommer på alla sätt att agera för att vara en aktiv del av den solidariteten.


Fler nyheter


Nära var fjärde läkare överväger lämna yrket

En majoritet av läkarna är oroliga för att besparingarna kommer att ha negativ inverkan på möjligheterna att behålla och rekrytera personal. Nära en av fyra uppger att de överväger att lämna yrket, och en nästan dubbelt så hög andel funderar …
Nyheter

Hälften av regionerna har inte mål om fast läkarkontakt

Endast tio av landets regioner har fattat beslut om att sträva mot riktvärdet 1 100 invånare per specialistläkare i primärvården. Och bara tre av dessa har handlingsplaner för att nå målet, trots att regeringen ställt krav på redovisning av arbetet. Det …
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare