Hoppa till innehåll
Nyheter
Läkarförbundet beviljas medel för preparandkurs för utlandsutbildade läkare

Läkarförbundet beviljas medel för preparandkurs för utlandsutbildade läkare

Läkarförbundet har beviljats medel från Arbetsförmedlingen för en preparandkurs för utlandsutbildade läkare som förbereder sig inför nationella teoretiska kunskapsprovet.
Nyhet

Under förra årets pilotkurs, som genomfördes av Karolinska Institutet och Södertörns högskola, fick deltagarna en uppdatering av sina medicinska kunskaper och stöd i att utveckla sina språkfärdigheter inom det medicinska området.

I år har kursen utökats från 80 till 120 platser. Kursen är uppskattad och välkomnad av tidigare deltagare och det är tydligt att det finns behov av kompletterande undervisning i form av preparandkurser även för fler utlandsutbildade läkare.

Genom denna kurs får deltagare bästa möjligheterna att förbereda sig inför kunskapsprovet och komma ett steg närmare att arbeta som läkare i Sverige.

Årets kurs startar den 14 augusti 2023 och avslutas 1 december 2023.


Fler nyheter



Etik på agendan under WMA-möte

I förra veckan höll World Medical Association (WMA) sitt årliga rådsmöte. Översynen av WMA:s Helsingforsdeklaration om etiska principer för medicinsk forskning fick stort utrymme under mötet. Flera resolutioner antogs också – en om den humanitära krisen i Gaza.
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Läkarförbundet beviljas medel för preparandkurs för utlandsutbildade läkare