fbpx

Det är klokt att vara med

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

check_circle Vi driver dina frågor

Läkarförbundet arbetar för läkarnas intressen i stort och smått. Var med och forma både framtidens hälso- och sjukvård – och villkoren på din egen arbetsplats. Läs om vad vi tycker.

check_circle Lönestatistik & rådgivning

Kunskap om lönenivåer ger en god utgångspunkt för att förhandla. Hos oss får du hjälp med lönestatistik, rådgivning och de bästa argumenten inför din löneförhandling.

check_circle Personlig experthjälp

Lön- och avtalsfrågor, arbetsmiljö, utbildning, sekretess eller anmälningsärenden – du kan alltid kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

check_circle Utveckling i din karriär

Läkarförbundet hjälper dig oavsett var du befinner dig i karriären. Här får du råd och tips som kan leda till ditt nästa karriärsteg.

check_circle Chefstöd

Många läkare får chefsansvar. Ibland hamnar man i utsatta lägen. Hos oss får du stöd, råd och hjälp. Se mer under läkare och chef.

check_circle Unika medlemsförmåner

Vi förhandlar fram rabatter och erbjudanden som du som medlem får ta del av. Våra fritidsbostäder är ett av alla populära medlemserbjudanden.

check_circle Försäkringar att lita på

Inkomstförsäkringen i medlemskapet kompletterar a-kassans ersättning med 80 procent av lön upp till 100 000 i månaden upp till ett halvår (Du måste även vara med i AEA, Akademikernas Erkända Arbetslöshetskassa för att inkomstförsäkringen ska gälla).

check_circle Läkartidningen

Vår populära medlemstidning ingår i medlemskapet. Läkartidningen anordnar även symposier och karriärkvällar samt ger ut böcker. Du hitta även en karriärsajt med platsannonser och karriärrelaterat material, Läkarkarriär.

check_circle Bankerbjudande

Samarbetet mellan Läkarförbundet och Danske Bank ger dig som medlem en hel del exklusiva förmåner som kan stärka din ekonomi. Du får bland annat en av marknadens lägsta bolåneräntor.

Därför är jag med i Läkarförbundet
Anna-Karin Agvald

"Jag är jätteglad över allt jag lärt mig"

Anna-Karin Agvald
Specialist i allmänmedicin på Tierps vårdcentral

Anna-Karin Agvald, specialist i allmänmedicin, och drivs av viljan att göra gott.

– Jag är en problemlösare och vill vara med och påverka. Om vi läkare engagerar oss fackligt får vi ett bättre arbetsliv. I slutändan handlar det om solidaritet.

– Jag ger mycket av min tid, men får också så mycket tillbaka, säger hon.

Läs intervjun med Anna-Karin Agvald

alttext i bild

"Läkarförbundet har en unik helhetssyn. För patienternas, sjukvårdssystemets och medlemmarnas bästa"

Sarah Jevrém
Bitr. överläkare för anestesi och intensivvård på Danderyds sjukhus

– Läkarförbundet gör noggrann research och tar fram ett genomarbetat material som ligger till grund för beslut som fattas i förbundsstyrelsen. Vi gör en genomlysning och går till botten med varje enskild fråga. Det kan gälla behov av en primärvårdsreform och andra sjukvårdspolitiska frågor som är viktiga.

– Jag är stolt över min väg in i Läkarförbundet. Det är inte lätt att vara singelspelare i ett stort system. Det är bättre att försöka påverka saker tillsammans, säger Sarah Jevrém

Läs intervjun med Sarah Jevrém

"Självklart att vara med i facket"

Christian Unge
Specialist inom internmedicin, forskare och författare

– Även om jag lever ett helt liv utan att behöva Läkarförbundet är det ändå självklart att en del av mina pengar går till dem som behöver det. Man behöver ett förbund och en grupp som står bakom en i arbetslivet.

– Om jag generaliserar har vi en kultur där vi är rädda för att tappa ansiktet inför våra kolleger. Vi borde kunna erkänna att vi har kunskapsbrist inom vissa områden och cheferna borde kunna se det. Som det är nu kan du jobba som specialist i 25 år, utan att någonsin testas på dina kunskaper, säger Christian Unge.

Läs intervjun med Christian Unge

Magdana Simonia

”Vi måste värna om våra rättigheter”

Magdana Simonia
Distriktsläkare på Odensala Hälsocentral

Så fort Magdana Simonia fick sin svenska läkarlegitimation blev hon medlem i Läkarförbundet.

– Jag är uppvuxen med att facket bryr sig om människor, därför var det självklart för mig att bli medlem. Det är en trygghet och en fråga om solidaritet. Min farmor var ordförande i den regionala avdelningen av förbundet i Georgien så jag växte upp med det tänkandet.

– Jag tycker diskrimineringsfrågor är särskilt viktiga att lyfta fram, även om jag själv inte har råkat illa ut, säger Magdana Simonia.

Läs intervjun med Magdana Simonia

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag har en fråga om mitt medlemskap

Vill du ändra uppgifter i medlemsregistret, ex. byta aktuella kontaktuppgifter, anmäla examen eller byta förening i ditt medlemskap.

Om ditt medlemskap

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.