fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Det är klokt att vara med

Som medlem i Läkarförbundet får du hjälp och stöd i frågor som rör ditt yrkesliv. Vi jobbar för att våra medlemmar ska ha bra arbetsvillkor, rätt lön och goda utvecklingsmöjligheter - för alla läkare under hela karriären.

check_circle Vi driver dina frågor

Läkarförbundet arbetar för läkarnas intressen i stort och smått. Tillsammans formar vi  framtidens hälso- och sjukvård och påverkar villkoren på din arbetsplats. Läs om vad vi tycker.

check_circle Lönestatistik och förhandling

Kunskap om lönenivåer ger en god utgångspunkt för att förhandla. Hos oss får du hjälp med aktuell lönestatistik, rådgivning och de bästa argumenten inför din löneförhandling.

check_circle Personlig rådgivning

Vi kan avtalsfrågor, arbetsmiljö, utbildning, anställningsvillkor, arbetsrätt och sjukvårdsjuridik. Du kan alltid kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd som rör din anställning.

check_circle Utveckling i din karriär

Läkarförbundet hjälper dig oavsett var du befinner dig i karriären. Här får du råd och tips som kan leda till ditt nästa karriärsteg.

check_circle Stöd som chef

Många läkare blir chefer, får större ansvar och nya utmaningar. Hos oss får du råd och stöd som läkare och chef.

check_circle Unika medlemsförmåner

Som medlem kan du teckna förmånliga försäkringar, få fördelaktiga lånevillkor eller hyra någon av våra populära fritidsbostäder. Läs mer om medlemsförmånerna.

check_circle Försäkringar att lita på

Läkarförbundets inkomstförsäkring ger dig trygghet om du skulle bli arbetslös under en period. Försäkringen ingår i medlemskapet, men du måste också vara medlem i A-kassan. Så här fungerar det. 

check_circle Läkartidningen

Vår populära medlemstidning ingår i medlemskapet. Läkartidningen anordnar även symposier och karriärkvällar samt ger ut böcker. De samlar även platsannonser och karriärrelaterat material på Läkarkarriär.

check_circle Bankerbjudanden

Via Saco får Läkarförbundets medlemmar ta del av exklusiva förmåner hos flera banker. Läs mer om de olika erbjudandena som kan stärka din ekonomi.

Därför är jag med i Läkarförbundet
Douglas Sematimba

”Det blir mycket enklare att lyckas med karriären”

Douglas Sematimba
AT-läkare

Douglas Sematimba vet hur lång resan är till en svensk läkarlegitimation och vad som förenklar vägen dit.
– Mitt bästa tips är att gå med i Läkarförbundet, säger han.

Läs intervjun med Douglas Sematimba

Taymaz Foladi

”En bra arbetsmiljö för läkare innebär en patientsäker vård”

Taymaz Foladi
ST-läkare

Genom att vara medlem i Läkarförbundet vill Taymaz Foladi förbättra förutsättningarna för läkarna – och samtidigt vården för patienterna.

Läs intervjun med Taymaz Foladi

Ullakarin Nyberg i ett fönster

”Kollegiala mötesplatser för läkare är viktigt”

Ullakarin Nyheerg
Psykiater och överläkare

Läkare är en yrkesgrupp som lätt bortser från egna behov. Läkarförbundet som sammanslutning och gemenskap har en central roll. ”Vi behöver mötesplatser där vi kan träffas och dela erfarenheter”, säger Ullakarin Nyberg, psykiater och överläkare.

Läs hela intervjun med Ullakarin Nyberg

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem