fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Det är klokt att vara med

Som medlem i Läkarförbundet får du hjälp och stöd i frågor som rör ditt yrkesliv. Vi jobbar för att våra medlemmar ska ha bra arbetsvillkor, rätt lön och goda utvecklingsmöjligheter - för alla läkare under hela karriären.

check_circle Vi driver dina frågor

Läkarförbundet arbetar för läkarnas intressen i stort och smått. Tillsammans formar vi  framtidens hälso- och sjukvård och påverkar villkoren på din arbetsplats. Läs om vad vi tycker.

check_circle Lönestatistik och förhandling

Kunskap om lönenivåer ger en god utgångspunkt för att förhandla. Hos oss får du hjälp med aktuell lönestatistik, rådgivning och de bästa argumenten inför din löneförhandling.

check_circle Personlig rådgivning

Vi kan avtalsfrågor, arbetsmiljö, utbildning, anställningsvillkor, arbetsrätt och sjukvårdsjuridik. Du kan alltid kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd som rör din anställning.

check_circle Utveckling i din karriär

Läkarförbundet hjälper dig oavsett var du befinner dig i karriären. Här får du råd och tips som kan leda till ditt nästa karriärsteg.

check_circle Stöd som chef

Många läkare blir chefer, får större ansvar och nya utmaningar. Hos oss får du råd och stöd som läkare och chef.

check_circle Unika medlemsförmåner

Som medlem kan du teckna förmånliga försäkringar, få fördelaktiga lånevillkor eller hyra någon av våra populära fritidsbostäder. Läs mer om medlemsförmånerna.

check_circle Försäkringar att lita på

Läkarförbundets inkomstförsäkring ger dig trygghet om du skulle bli arbetslös under en period. Försäkringen ingår i medlemskapet, men du måste också vara medlem i A-kassan. Så här fungerar det. 

check_circle Läkartidningen

Vår populära medlemstidning ingår i medlemskapet. Läkartidningen anordnar även symposier och karriärkvällar samt ger ut böcker. De samlar även platsannonser och karriärrelaterat material på Läkarkarriär.

check_circle Bankerbjudanden

Via Saco får Läkarförbundets medlemmar ta del av exklusiva förmåner hos flera banker. Läs mer om de olika erbjudandena som kan stärka din ekonomi.

Därför är jag med i Läkarförbundet
alttext i bild

"Det är så lätt att ta allt för givet - vi har också ett ansvar"

Katarzyna Inglot
Specialist i allmänmedicin och psykiater i Östersund

– Möjligheten att kunna påverka och driva frågor kring vårt arbete ser jag som ett ansvar att värna om. Vi måste tänka långsiktigt, därför ska man vara med i facket.

Läs intervjun med Katarzyna Inglot

”Man behöver ett förbund och en grupp som står bakom en i arbetslivet”

Christian Unge
Överläkare, författare och forskare, Huddinge

– Jag är positiv till fackförbund och ser dem som grundstenar i samhället. För mig är det en fråga om solidaritet att vara med i facket – att vi finns där för den svagaste länken.

Läs hela intervjun med Christian Unge

Magdana Simonia

"Vi måste värna om våra rättigheter och vara starka som grupp"

Magdana Simonia
Distriktsläkare på Odensala Hälsocentral

– Jag är uppvuxen med att facket bryr sig om människor, därför var det självklart för mig att bli medlem. Det är en trygghet och en fråga om solidaritet. Min farmor var ordförande i den regionala avdelningen av förbundet i Georgien så jag växte upp med det tänkandet. Facket ger en gemensam struktur och tillhörighet. Jag tycker diskrimineringsfrågor är särskilt viktiga att lyfta fram, även om jag själv inte har råkat illa ut.

Läs intervjun med Magdana Simonia

Paolo Bonazza

”Läkarförbundet är ett vaccin för oss läkare”

Paolo Bonazza
Specialist i intermedicin, Stockholm

– Läkare är också människor och ingen tjänar på att vi sliter ut oss. Men vi dåliga på att känna efter, vi tror att vi är oslagbara och orkar hur mycket som helst. Symptom på fysisk och psykisk ohälsa är inte ovanligt. De arbetsmiljöfrågor som Läkarförbundet driver är oerhört viktiga. Patientsäkerheten hotas om läkarna inte har en bra arbetsmiljö.

Läs intervjun med Paolo Bonazza

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem