fbpx

Det är klokt att vara med

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

check_circle Vi driver dina frågor

Läkarförbundet arbetar för läkarnas intressen i stort och smått. Var med och forma både framtidens hälso- och sjukvård – och villkoren på din egen arbetsplats. Läs om vad vi tycker.

check_circle Lönestatistik & rådgivning

Kunskap om lönenivåer ger en god utgångspunkt för att förhandla. Hos oss får du hjälp med lönestatistik, rådgivning och de bästa argumenten inför din löneförhandling.

check_circle Personlig experthjälp

Lön- och avtalsfrågor, arbetsmiljö, utbildning, sekretess eller anmälningsärenden – du kan alltid kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

check_circle Utveckling i din karriär

Läkarförbundet hjälper dig oavsett var du befinner dig i karriären. Här får du råd och tips som kan leda till ditt nästa karriärsteg.

check_circle Chefstöd

Många läkare får chefsansvar. Ibland hamnar man i utsatta lägen. Hos oss får du stöd, råd och hjälp. Se mer under läkare och chef.

check_circle Unika medlemsförmåner

Vi förhandlar fram rabatter och erbjudanden som du som medlem får ta del av. Våra fritidsbostäder är ett av alla populära medlemserbjudanden.

check_circle Försäkringar att lita på

Inkomstförsäkringen i medlemskapet kompletterar a-kassans ersättning med 80 procent av lön upp till 100 000 i månaden upp till ett halvår (Du måste även vara med i AEA, Akademikernas Erkända Arbetslöshetskassa för att inkomstförsäkringen ska gälla).

check_circle Läkartidningen

Vår populära medlemstidning ingår i medlemskapet. Läkartidningen anordnar även symposier och karriärkvällar samt ger ut böcker. Du hitta även en karriärsajt med platsannonser och karriärrelaterat material, Läkarkarriär.

check_circle Bankerbjudande

Samarbetet mellan Läkarförbundet och Danske Bank ger dig som medlem en hel del exklusiva förmåner som kan stärka din ekonomi. Du får bland annat en av marknadens lägsta bolåneräntor.

Därför är jag med i Läkarförbundet
Peter Thorén

"Att rekrytera unga läkare att bli chefer är viktigt för sjukvårdens utveckling"

Peter Thorén
Verksamhetschef och överläkare på lasarettet i Lycksele

Finns det något särskilt tillfälle då du har haft stöd av Läkarförbundet?

– Hela tiden egentligen. Under löneförhandlingar är det viktigt att ha ett starkt förbund bakom sig. Som chef har jag alltid haft en god relation med både facken och min arbetsgivare. När det gäller frågor om jourtjänstgöring till exempel, så har facket kunnat driva genom våra förslag. Som chef ser jag ett starkt fack som en bra samarbetspartner, och det är en styrka att även mina medarbetare är med i facket.

Läs intervjun med Peter Thorén

Daniel Svedin

"Den fackliga grundprincipen är en oslagbar tanke"

Daniel Svedin
Distriktsläkare på Grycksbo vårdcentral i Dalarna

Daniel Svedin, distriktsläkare på Grycksbo vårdcentral i Dalarna.

– Jag är en ”doer”. När jag får syn på ett problem så vill jag omedelbart göra något åt det. Om man vill vara med och förändra så ska man engagera sig och försöka påverka politiker att fatta de rätta besluten.

– Som medlem i Läkarförbundet behöver man aldrig känna sig ensam. Kollektivet kommer alltid att vara den starka länken i arbetslivet, säger Daniel Svedin, distriktsläkare på Grycksbo vårdcentral i Dalarna.

Läs intervjun med Daniel Svedin

alttext i bild

”Det är så lätt att ta allt för givet, att tänka på hur bra allt fungerar. Men vi har också ett ansvar.”

Katarzyna Inglot
Specialist inom allmänmedicin och psykiater på ätstörningsenheten på Östersunds sjukhus

Katarzyna växte upp i södra Polen och kom som färdig specialist till Sverige 2004.

– Under min första tid som läkare här fick jag plötsligt ett trevligt mejl där jag erbjöds stöd inför en löneförhandling. Det blev en aha-upplevelse. Det fanns alltså någon som bevakade mina rättigheter. Jag förstod att jag har ett skydd genom mitt medlemskap i Läkarförbundet.

Läs intervjun med Katarzyna Inglot

Ullakarin Nyberg i ett fönster

"Behovet av kollegiala mötesplatser för läkare är viktigt"

Ullakarin Nyberg
Psykiater och överläkare inom suicidprevention inom Norra Stockholms psykiatri

– Läkare bortser lätt från egna behov eftersom det alltid finns patienter som har det värre. Läkarförbundet som sammanslutning och gemenskap har en central roll. Vi behöver mötesplatser där vi kan träffas och dela erfarenheter. Läkarförbundet erbjuder en gemenskap där vi kan prata om det mest angelägna och jag tycker att arbetsmiljön är vår allra viktigaste fråga.

Läs intervjun med Ullakarin Nyberg

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag har en fråga om mitt medlemskap

Vill du ändra uppgifter i medlemsregistret, ex. byta aktuella kontaktuppgifter, anmäla examen eller byta förening i ditt medlemskap.

Om ditt medlemskap

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.