fbpx

Det är klokt att vara med

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

check_circle Vi driver dina frågor

Läkarförbundet arbetar för läkarnas intressen i stort och smått. Var med och forma både framtidens hälso- och sjukvård – och villkoren på din egen arbetsplats. Läs om vad vi tycker.

check_circle Lönestatistik & rådgivning

Kunskap om lönenivåer ger en god utgångspunkt för att förhandla. Hos oss får du hjälp med lönestatistik, rådgivning och de bästa argumenten inför din löneförhandling.

check_circle Personlig experthjälp

Lön- och avtalsfrågor, arbetsmiljö, utbildning, sekretess eller anmälningsärenden – du kan alltid kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

check_circle Utveckling i din karriär

Läkarförbundet hjälper dig oavsett var du befinner dig i karriären. Här får du råd och tips som kan leda till ditt nästa karriärsteg.

check_circle Chefstöd

Många läkare får chefsansvar. Ibland hamnar man i utsatta lägen. Hos oss får du stöd, råd och hjälp. Se mer under läkare och chef.

check_circle Unika medlemsförmåner

Vi förhandlar fram rabatter och erbjudanden som du som medlem får ta del av. Våra fritidsbostäder är ett av alla populära medlemserbjudanden.

check_circle Försäkringar att lita på

Inkomstförsäkringen i medlemskapet kompletterar a-kassans ersättning med 80 procent av lön upp till 100 000 i månaden upp till ett halvår (Du måste även vara med i AEA, Akademikernas Erkända Arbetslöshetskassa för att inkomstförsäkringen ska gälla).

check_circle Läkartidningen

Vår populära medlemstidning ingår i medlemskapet. Läkartidningen anordnar även symposier och karriärkvällar samt ger ut böcker. Du hitta även en karriärsajt med platsannonser och karriärrelaterat material, Läkarkarriär.

check_circle Bankerbjudande

Samarbetet mellan Läkarförbundet och Danske Bank ger dig som medlem en hel del exklusiva förmåner som kan stärka din ekonomi. Du får bland annat en av marknadens lägsta bolåneräntor.

Därför är jag med i Läkarförbundet
alttext i bild

"Läkarförbundet har en unik helhetssyn - för patienternas, sjukvårdssystemets och medlemmarnas bästa"

Katarzyna Inglot
Specialist i allmänmedicin och psykiater i Östersund

– Möjligheten att kunna påverka och driva frågor kring vårt arbete ser jag som ett ansvar att värna om. Vi måste tänka långsiktigt, därför ska man vara med i facket.

Läs intervjun med Katarzyna Inglot

Ullakarin Nyberg i ett fönster

"Behovet av kollegiala mötesplatser för läkare är viktigt"

Ullakarin Nyberg
Psykiater och överläkare inom suicidprevention inom Norra Stockholms psykiatri

– Läkare bortser lätt från egna behov eftersom det alltid finns patienter som har det värre. Läkarförbundet som sammanslutning och gemenskap har en central roll. Vi behöver mötesplatser där vi kan träffas och dela erfarenheter. Läkarförbundet erbjuder en gemenskap där vi kan prata om det mest angelägna och jag tycker att arbetsmiljön är vår allra viktigaste fråga.

Läs intervjun med Ullakarin Nyberg

Magdana Simonia

"Vi måste värna om våra rättigheter och vara starka som grupp"

Magdana Simonia
Distriktsläkare på Odensala Hälsocentral

– Jag är uppvuxen med att facket bryr sig om människor, därför var det självklart för mig att bli medlem. Det är en trygghet och en fråga om solidaritet. Min farmor var ordförande i den regionala avdelningen av förbundet i Georgien så jag växte upp med det tänkandet. Facket ger en gemensam struktur och tillhörighet. Jag tycker diskrimineringsfrågor är särskilt viktiga att lyfta fram, även om jag själv inte har råkat illa ut.

Läs intervjun med Magdana Simonia

Paolo Bonazza

”Läkarförbundet är ett vaccin för oss läkare”

Paolo Bonazza
ST läkare Internmedicin Södersjukhuset, Stockholm

– Läkare är också människor och ingen tjänar på att vi sliter ut oss. Men vi dåliga på att känna efter, vi tror att vi är oslagbara och orkar hur mycket som helst. Symptom på fysisk och psykisk ohälsa är inte ovanligt. De arbetsmiljöfrågor som Läkarförbundet driver är oerhört viktiga. Patientsäkerheten hotas om läkarna inte har en bra arbetsmiljö.

Läs intervjun med Paolo Bonazza

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.