fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Gå med i Akademikernas a-kassa för att ta del av försäkringen

För yrkesverksamma medlemmar i Läkarförbundet ingår inkomstförsäkring. För att försäkringen ska gälla måste du också vara medlem i Akademikernas a-kassa. Du är inte automatiskt medlem i Akademikernas a-kassa genom Läkarförbundet utan måste själv ansöka. Akademikernas a-kassa kostar 110 kronor per månad (140 kr från 1 oktober, 2020)

Vill du veta mer? Besök Akademikernas a-kassas:s webbforum! Här hittar du svar på vanliga frågor – och du kan ställa frågor själv direkt på webbplatsen.

Höjd avgift från 1 oktober
Från och med den 1 oktober höjs avgiften för medlemskap i Akademikernas a-kassa. Orsaken är vårens höjning av taket i a-kassan till 1 200 kronor per dag. Det innebär att den som blir arbetslös får högre ersättning än tidigare.

Det här gäller:

  • Avgiften till Akademikernas a-kassa höjs till 140 kronor per månad
  • Ändringen gäller gälla från och med 1 oktober 2020
  • Kom ihåg att medlemskap i a-kassan ligger till grund för att få ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös

Inkomstförsäkring

Inkomstförsäkringen ger tillsammans med a-kassan, 80 % av löner upp till 100 000 kronor i månaden, under maximalt 6 månader.

Har du frågor om inkomstförsäkringen? Kontakta Läkarförbundets medlemsrådgivning på telefon 08-790 35 10 eller skicka en e-post till medlemsradgivningen@slf.se

Inkomstförsäkringen för Läkarförbundets medlemmar är framtagen i samarbete med Saco Folksam Försäkring AB, ett försäkringsföretag som tillhandahåller inkomstförsäkringar för medlemmar i ett Saco-förbund.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.