Hoppa till innehåll

Försäkringar för dig som student

Medlemmar i Sveriges läkarförbund Student erbjuds rabatter på försäkringar genom vårt samarbete med Folksam. Kontakta Folksam på 0771-950 950 om du har frågor.

Har du behov av andra försäkringar förutom nedanstående?

Läs mer om försäkringar här

Juristförsäkring till studentpris

När livets stora händelser inträffar är det viktigt att det blir rätt. Med 15 timmars individuell juridisk rådgivning per år för 40 kronor i månaden om du är studentmedlem i Läkarförbundet, kan du få juridisk hjälp i viktiga frågor till en bråkdel av vad det annars skulle kosta.

Hit kan du vända dig gällande samboavtal, tvister i samband med köp av varor eller tjänster, skadestånd, skulder med mera. Försäkringen innehåller även rättsskydd, hjälp vid ID-stöld och Må-bra-rådgivning.

Frågor? Kontakta Folksams kundservice på 0771-950 950.

Sjukkapitalförsäkring Student

– gratis om du blir medlem under ditt första studieår!

Sjukdom eller ett olycksfall kan drabba vem som helst. En kort sjukskrivning kanske inte påverkar ekonomin så mycket, men om sjukskrivningen blir längre kan det bli kännbart. Försäkringen kan lämna ersättning i form av Sjukkapital om du blir långvarigt arbetsoförmögen och förlorar högskolepoäng på grund av sjukdom eller olycksfallsskada.

 

Hemförsäkring för studenter

Med Folksams hemförsäkring får du den trygghet du behöver. Den skyddar dig, dina saker – på hemmaplan och på resa. När du väljer att teckna hemförsäkring för studerande får du tre kostnadsfria månader.

Olycksfall

Som student har du ett visst skydd vid olycksfall genom högskolan eller universitetet. Men det gäller bara i samband med skolaktiviteter. Folksams olycksfallsförsäkring, som är ett tillägg till Hemförsäkringen, får du ett extra skydd som gäller dygnet runt, året om.

Livförsäkring student

Genom att teckna livförsäkring visar du att du bryr dig om dina närstående. Om det otänkbara händer så tar du hand om dina efterlevande så de enklare kan behålla sin levnadsstandard.

Utlandsstudieförsäkring

Folksams Utlandsstudieförsäkring skyddar dina saker och dig som person. Den ger ett grundskydd för det mesta som kan inträffa under din utlandsvistelse som till exempel om du blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall.

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar