fbpx
Hoppa till innehåll

Just nu bygger vi om i Läkarförbundets webbnätverk vilket kan göra att vissa sidor ser lite märkliga ut. Vid frågor eller synpunkter, kontakta webbsupport@slf.se.

Individuellt stöd

Har din arbetsgivare brutit mot kollektivavtalet, någon arbetsrättslig lag eller har det uppstått en arbetsrättslig tvist som ni inte kan lösa? Som yrkesverksam medlem i Läkarförbundet kan du i vissa situationer få juridiskt stöd eller rättshjälp.

Läkarförbundets förbundsjurister kan driva frågor gällande exempelvis arbetsrättsliga tvister som behöver gå till domstol för våra medlemmar. För att få individuellt stöd måste du varit yrkesverksam medlem i Läkarförbundet i minst sex månader. Om du avslutar ditt medlemskap förlorar du tillgången till vår individuella förhandlingshjälp. Om du efter utträdet behöver hjälp och blir medlem igen, råder det sex månaders karenstid innan du på nytt kan få individuellt fackligt stöd.

Som medlem kan också få fackligt stöd i form av förhandlingshjälp från din lokalförening samt av Läkarförbundets centrala ombudsmän och förbundsjurister.

Har du frågor, kontakta oss på 08-790 35 10 eller via medlemsradgivningen@slf.se.

Facklig rättshjälp

Att få facklig rättshjälp handlar om att ha en kvalificerad förbundsjurist vid sin sida om man får juridiska problem som rör arbetssituationen, exempelvis om du blivit felaktigt uppsagd, skadat dig eller att inte fått ut din lön. Du kan även få rättshjälp vid tvister med Försäkringskassan, exempelvis i arbetsskadeärenden. Den fackliga rättshjälpen är unik i ditt fackliga medlemskap då den inte omfattas av den egna hemförsäkringen.

Förbundet beslutar

Om en arbetsrättslig tvist med din arbetsgivare inte går att lösa vid förhandlingar kan förbundet centralt besluta om du ska få ditt ärende prövat vid domstol. Förutsättningarna att nå framgång i en domstolsprocess påverkar din möjlighet att få rättshjälp. En prövning sker i varje enskilt ärende utifrån de riktlinjer för rättshjälp som är fastställda av Läkarförbundets förbundsstyrelse. Om Läkarförbundet prövat ditt ärende och kommit fram till att förutsättningar finns för att driva det i en domstolsprocess, innebär det att förbundet betalar samtliga rättegångskostnaderna i målet. Som medlem behöver du inte själv betala något, men måste också varit yrkesverksam medlem oavbrutet i minst sex månader.

Behov av AT-tjänster

Inte medlem än?

Bli medlem i Sveriges läkarförbund idag.
Kvinna sitter framför en laptop, på skärmen syns ett digitalt seminarium

Läkarförbundet Live

Ta del av Läkarförbundets inspelade webbinarium, samtal och intervjuer när du vill, var du vill.
pool och palm, ett härligt ställe att spendera på semesterledighet

Fritidsboende

Hyr Läkarförbundets fritidsboende, hus och lägenheter på Gran Canaria, i Duved, Skanör och vid Marbella.

Inkomstförsäkring och a-kassa

Om du är med i både a-kassan och Läkarförbundet gäller vår inkomstförsäkring som täcker upp till 80 % av din lön om du blir av med jobbet.
hur och pengar

Bankerbjudanden

Danske bank, SEB och Swedbank erbjuder dig som medlem exklusiva förmåner som kan stärka din ekonomi. …

Försäkringar

Du som är medlem i Läkarförbundet kan teckna fördelaktiga försäkringar särskilt framtagna för dig som läkare …

SJ-rabatt

Ta tåget när du ska ut och resa istället för bilen eller flyget är ur miljösynpunkt det bästa alternativet. Som medlem får du 10 % rabatt på alla tågresor med SJ.

Hotellerbjudanden

Som medlem får du rabatt på hotellvistelser på Elite Hotels som har ett 40-tal hotell på mer än 20 orter i Sverige och Hotel With i Stockholm.

Läkartidningen

Läkartidningen ingår i medlemskapet för alla yrkesverksamma och pensionerade medlemmar i Sveriges läkarförbund. Våra studentmedlemmar får ett starkt rabatterat pris på bara 150 kr/år.

Festvåning i Stockholm

Boka Läkarförbundets festvåning på Villagatan i Stockholm. Festvåningen består av en stor matsal och anslutande salonger.

Medlemsbutik

I medlemsbutiken hittar du ett brett utbud av profilprodukter, för både jobbet som fritiden.
läkarstudent kliar sig i huvudet

Medlemsförsäkringar för dig som student

Som medlem i Sveriges läkarförbund Student erbjuds du rabatt på försäkringar genom vårt samarbete med Folksam. …

Studentlitteratur

Som medlem i Läkarförbundet får du 10 procent rabatt på ett antal utvalda titlar hos Studentlitteratur.

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar