fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Kontakta Folksam på 0771-950 950 om du har frågor, och du kan alltid ta del av mer information på Folksams webbplats.

Kostnadsfri digital pensions- och försäkringsrådgivning

Som medlem i Läkarförbundet kan du få digital rådgivning med Folksam. Ett enkelt sätt att få hjälp med dina frågor kring försäkring och trygghet. Boka in en timmes digital pensions- och försäkringsrådgivning i bokningskalendern nedan med Folksams certifierade kundrådgivare.

Boka tid i bokningskalendern för medlemmar i Läkarförbundet

Förmånlig juristförsäkring

Som medlem i Läkarförbundet kan du teckna en juristförsäkring till rabatterat pris.

Separation, arvstvister och nya familjer. När livets stora händelser inträffar är det viktigt att det blir rätt. Med 15 timmars individuell juridisk rådgivning per år för 45 kronor i månaden för ordinarie medlem och 40 kronor i månaden om du är student, kan du få juridisk hjälp i viktiga frågor till en bråkdel av vad det annars skulle kosta.

En jurist kan ge svar på frågor som rör testamenten, bouppteckningar, skilsmässa, tvister i samband med köp av varor eller tjänster, skadestånd, skulder med mera. Försäkringen innehåller även rättsskydd, hjälp vid ID-stöld och Må-bra-rådgivning.

Frågor?
Kontakta Folksams kundservice på 0771-950 950.

Läs mer och teckna försäkringen

Förbättrat skydd mot våld i nära relationer

Från 1 juli 2021 har skyddet i hemförsäkringen förbättrats genom att även innefatta ett ekonomiskt stöd för att täcka akuta merkostnader för skyddsboende eller resor när man tvingas fly sitt gemensamma hem. Folksam och Läkarförbundet förbättrar också för dem som utsätts för upprepat våld i hemmet genom att lämna överfallsersättning vid grov frids- och grov kvinnofridskränkning. Skyddet är till för alla utsatta personer i ett hushåll. Läs mer på Folksams webbplats.

Premiejämförelse – medlem i Sveriges läkarförbund och icke-medlem

Vad sparar du som medlem genom att teckna försäkringar hos Folksam via ditt medlemskap i Läkarförbundet? Nedan kan du se en premiejämförelse* från 2021. Exemplet gäller medlem som är född 1976, har ett barn född 2011 som har valt att teckna följande försäkringar:


Om en läkare inte är medlem i Sveriges läkarförbund har den inte rätt att teckna förbundets medlemsförsäkringar hos Folksam. Livförsäkring, olycksfallsförsäkring, hemförsäkring, yrkesförsäkring och barnförsäkring kan du teckna individuellt, men mot en annan premie.

*Premien för försäkringarna varierar beroende på medlemmens ålder och för hemförsäkringen påverkas premien även av flera andra faktorer.

Fler förmånliga försäkringar

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem