fbpx

info Tisdagen den 21 januari är medlemsadministrationen stängd på grund av utbildning. Här kan du ta del av vanliga frågor och svar om medlemskapet. Välkommen åter!

info Just nu har vi utmaningar med inloggningen in via betalväggar på webbplatsen. När du vill logga in för att ta del av innehåll, välj då att logga in genom att klicka på ”Logga in” i den blå navigeringen längst upp på sidan. Tack för ditt tålamod!

Kontakta Folksam på 0771-950 950 om du har frågor, och du kan alltid ta del ev mer information på Folksams webbplats.

Nyhet! Juristförsäkring

Från och med den 3 oktober kan du som är medlem i Läkarförbundet teckna en Juristförsäkring till rabatterat pris. Kostnaden är 30 kronor/månad för ordinarie medlem och 25 kronor/månad om du är studentmedlem.

Försäkringen innehåller bland annat 15 timmars juridisk rådgivning per år. En jurist kan ge svar på frågor som till exempel rör testamenten, bouppteckningar, skilsmässa, tvister i samband med köp av varor eller tjänster, skadestånd, skulder med mera. Försäkringen innehåller även rättsskydd som gäller vid tvist i domstol och ersätter kostnader för ombud och rättegångskostnader. Den nya juristförsäkringen omfattar dessutom hjälp vid ID-stöld och Må-bra-rådgivning, då juridiska frågor också kan påverka hur du själv mår.

Läs mer och teckna försäkringen

Premiejämförelse – medlem i Sveriges läkarförbund och  icke-medlem

Vad sparar du som medlem genom att teckna försäkringar hos Folksam via ditt medlemskap i Läkarförbundet? Nedan kan du se en premiejämförelse* från 2019. Exemplet gäller en medlem som är född 1974, har ett barn född 2004 som har valt att teckna följande försäkringar:

Om en läkare inte är medlem i Sveriges läkarförbund har den inte rätt att teckna förbundets medlemsförsäkringar hos Folksam. Livförsäkring, olycksfallsförsäkring, hemförsäkring, yrkesförsäkring och barnförsäkring kan du teckna individuellt, men mot en annan premie.

*Premien för försäkringarna varierar beroende på medlemmens ålder och för hemförsäkringen påverkas premien även av flera andra faktorer.

Fler förmånliga försäkringar

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.