fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Kontakta Folksam på 0771-950 950 om du har frågor, och du kan alltid ta del ev mer information på Folksams webbplats.

Kostnadsfri digital pensions- och försäkringsrådgivning

Som medlem i Läkarförbundet kan du nu få rådgivning digitalt med Folksam. Ett enkelt sätt att få hjälp med dina frågor kring försäkring och trygghet. Räkna med ca 1 timme av din tid och det är kostnadsfritt.

Boka in en digital pensions- och försäkringsrådgivning med Folksams certifierade kundrådgivare. Boka in en tid i bokningskalendern för distansrådgivning som passar dig.

Bokningskalender för distansrådgivning för medlemmar i Läkarförbundet

Förmånlig juristförsäkring

Som medlem i Läkarförbundet kan du teckna en juristförsäkring till rabatterat pris. Kostnaden är 30 kronor/månad för ordinarie medlem och 25 kronor/månad om du är studentmedlem.

Försäkringen innehåller bland annat 15 timmars juridisk rådgivning per år. En jurist kan ge svar på frågor som till exempel rör testamenten, bouppteckningar, skilsmässa, tvister i samband med köp av varor eller tjänster, skadestånd, skulder med mera. Försäkringen innehåller även rättsskydd som gäller vid tvist i domstol och ersätter kostnader för ombud och rättegångskostnader. Den nya juristförsäkringen omfattar dessutom hjälp vid ID-stöld och Må-bra-rådgivning, då juridiska frågor också kan påverka hur du själv mår.

Ändringar i juristförsäkringen från 1 januari 2021
Många har upptäckt nyttan av sin Juristförsäkring som förmånligt kan tecknas som medlem i Läkarförbundet. Från den 1 januari 2021 höjs priset på grund av ökade skadekostnader, men du får fortfarande försäkringen till ett förmånligt medlemspris. Från den 1 januari 2021 ökar priset från 30 kronor till 45 kronor/månad för ordinarie medlem och från 25 kronor till 40 kronor/månad för studentmedlem.

I försäkringens villkor kan du se inom vilka rättsområden du kan få hjälp med via Juristförsäkringen. Från 2021 ingår inte längre juridisk rådgivning kring dödsboförvaltning. Det nya försäkringsvillkoret kommer att finnas på folksam.se från och med den 1 januari 2021.

Frågor?
Har du frågor är du välkommen att kontakta Folksams kundservice på 0771-950 950.

Läs mer och teckna försäkringen

Premiejämförelse – medlem i Sveriges läkarförbund och  icke-medlem

Vad sparar du som medlem genom att teckna försäkringar hos Folksam via ditt medlemskap i Läkarförbundet? Nedan kan du se en premiejämförelse* från 2019. Exemplet gäller en medlem som är född 1974, har ett barn född 2004 som har valt att teckna följande försäkringar:

Om en läkare inte är medlem i Sveriges läkarförbund har den inte rätt att teckna förbundets medlemsförsäkringar hos Folksam. Livförsäkring, olycksfallsförsäkring, hemförsäkring, yrkesförsäkring och barnförsäkring kan du teckna individuellt, men mot en annan premie.

*Premien för försäkringarna varierar beroende på medlemmens ålder och för hemförsäkringen påverkas premien även av flera andra faktorer.

Fler förmånliga försäkringar

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.