Hoppa till innehåll

Pension och försäkringar

Du som är medlem i Läkarförbundet kan teckna fördelaktiga försäkringar särskilt framtagna för dig som läkare eller läkarstudent. Försäkringarna erbjuds i samarbete med Folksam.

Kontakta Folksam på 0771-950 950 om du har frågor, och du kan alltid ta del av mer information på Folksams webbplats.

Kostnadsfri digital pensions- och försäkringsrådgivning

Som medlem i Läkarförbundet kan du få digital rådgivning med Folksam. Ett enkelt sätt att få hjälp med dina frågor kring försäkring och trygghet. Boka in en timmes digital pensions- och försäkringsrådgivning i bokningskalendern nedan med Folksams certifierade kundrådgivare.

Läs mer och boka tid i bokningskalendern för medlemmar i Läkarförbundet

Förmånlig juristförsäkring för medlemmar i Läkarförbundet

Separation, arvstvister och nya familjer. När livets stora händelser inträffar är det viktigt att det blir rätt. Med 15 timmars individuell juridisk rådgivning per år för 45 kronor i månaden för ordinarie medlem och 40 kronor i månaden om du är student, kan du få juridisk hjälp i viktiga frågor till en bråkdel av vad det annars skulle kosta.

En jurist kan ge svar på frågor som rör testamenten, bouppteckningar, skilsmässa, tvister i samband med köp av varor eller tjänster, skadestånd, skulder med mera. Försäkringen innehåller även rättsskydd, hjälp vid ID-stöld och Må-bra-rådgivning.

Frågor? Kontakta Folksams kundservice på 0771-950 950.

Läs mer och teckna försäkringen på Folksams webbplats

Förbättrat skydd mot våld i nära relationer

Skyddet i hemförsäkringen omfattar nu även ett ekonomiskt stöd för att täcka akuta merkostnader för skyddsboende eller resor när man tvingas fly sitt gemensamma hem. Folksam och Läkarförbundet förbättrar också för dem som utsätts för upprepat våld i hemmet genom att lämna överfallsersättning vid grov frids- och grov kvinnofridskränkning. Skyddet är till för alla utsatta personer i ett hushåll. Läs mer på Folksams webbplats.

Det här tjänar du som medlem - premiejämförelse 2024

Genom Läkarförbundets samarbete med Folksam kan du som medlem få tillgång till unika och prisvärda medlemsförsäkringar. Inkomstförsäkring, sjukkapitalförsäkring, sjukförsäkring och juristförsäkring är skräddarsydda försäkringar för medlemmar i Läkarförbundet*. Premierna för försäkringarna varierar beroende på medlemmens ålder samt premien för hemförsäkringen påverkas även av andra faktorer.

Diagnosförsäkring kan enbart tecknas av medlemmar i Läkarförbundet (annars är försäkringen ett tillägg i olycksfallsförsäkringen, vilket ger sämre villkor). I livförsäkringen för medlemmar ingår även en barngrupplivförsäkring, om det är aktuellt. Livförsäkring*, olycksfallsförsäkring, hemförsäkring, yrkesförsäkring och barnförsäkring kan tecknas utan vara medlem i Läkarförbundet, mot en annan premie.

Folksam har tagit fram en jämförelse som visar skillnaden i premier mellan medlem och icke medlem. Exemplet är från 2024 och gäller en medlem som är 45 år (född 1978).

 Medlem född 1979 (45 år), barn född 2014 (10 år) 

Försäkring via medlemskapet i Läkarförbundet - premiejämförelse för en medlem född 1978

ProduktOmfattningPremie/år
Livförsäkring 25 pbb (1 432 500 kr) 444kr 
Olycksfallsförsäkring 1 000 000 kr 408 kr 
Yrkesförsäkring Kategori 1 320 kr 
Hemförsäkring Stor (Stockholm) 3 936 kr 
Barnförsäkring50 pbb (2 625 000 kr)3 876 kr
Totalt 8 984 kr 

Individuell försäkring hos Folksam - premie utan medlemskap i Läkarförbundet

ProduktOmfattningPremie/år
Livförsäkring 1 432 500 kr1 536 kr 
Olycksfallsförsäkring 500 000 kr 672 kr 
Yrkesförsäkring Kategori 1 640 kr 
Hemförsäkring Stor (Stockholm) 4 272 kr 
Barnförsäkring50 pbb (2 625 000 kr)4 500 kr
Totalt 11 620 kr 

*Om en läkare inte är medlem i Läkarförbundet har den inte rätt att teckna förbundets medlems-försäkringar hos Folksam. För att teckna en livförsäkring utan medlemskap i Läkarförbundet krävs en godkänd hälsoförklaring.

Fler förmånliga försäkringar

 

Sveriges läkarförbunds inkomstförsäkring ger dig som medlem trygghet om du skulle bli arbetslös under en period. Ingår i medlemskapet i Läkarförbundet, men du måste också gå med i Akademikernas a-kassa (AEA)

Läs mer om Inkomstförsäkring

Samhällets skydd vid dödsfall är begränsat. Det kan därför vara nödvändigt att förstärka skyddet så att familjen till exempel ska ha råd att bo kvar i villan eller bostadsrätten om du dör. Ingår i starterbjudandet*.

Läs mer om Livförsäkring

Du kan få juridisk hjälp med svar på frågor som rör testamenten, bouppteckningar, skilsmässa, tvister i samband med köp av varor eller tjänster, skadestånd, skulder med mera. Försäkringen innehåller även rättsskydd, hjälp vid ID-stöld och Må-bra-rådgivning.

Läs mer och teckna försäkringen på Folksams webbplats

Sjukdom eller ett olycksfall kan drabba vem som helst. En kortvarig sjukskrivning kanske inte påverkar ekonomin så mycket, men om sjukskrivningen blir långvarig kan det bli mer kännbart. Därför är det bra med den trygghet som Sjukkapitalförsäkring kan erbjuda. Ingår i starterbjudandet*.

Läs mer om Sjukkapitalförsäkring

Sjukdom eller ett olycksfall kan drabba vem som helst. En kortvarig sjukskrivning kanske inte påverkar ekonomin så mycket, men om sjukskrivningen blir långvarig kan det bli mer kännbart. Ingår i starterbjudandet*.

Läs mer om Sjukförsäkring

Trots alla skaderisker på jobbet, är det när man är ledig som de flesta olyckor sker. Olycksfallsförsäkringen lämnar ersättning för mindre och större olyckor. Ingår i starterbjudandet*.

Läs mer om Olycksfallsförsäkring

Du är värd riktigt bra försäkringar. Därför har vi tillsammans med Läkarförbundet tagit fram en bra och prisvärd medlemsförsäkring som är både mer omfattande och som är skräddarsydd utifrån din yrkesverksamhet. Ingår i starterbjudandet*.

Läs mer om Yrkesförsäkring

I olika åldrar och familjesituationer behöver man kunna kompensera sig för förlorad inkomst eller större kostnader som tillfälligt kan uppstå – oavsett vad man drabbas av. Därför är det bra att skaffa sig den trygghet som Diagnosförsäkring kan erbjuda. Ingår i starterbjudandet*.

Läs mer om Diagnosförsäkring

I ditt medlemskap har du tillgång till en av marknadens bästa hemförsäkringar – till ett mycket bra pris. Dessutom kan du skräddarsy försäkringen efter eget behov genom att uppgradera och välja tillägg.

Läs mer om Hemförsäkring

Om du är medlem i ett fackförbund eller en organisation har du möjlighet att välja Medlemsbarn – en bra barnförsäkring med mycket innehåll. Försäkringen kan fås utan hälsoprövning.

Läs mer om Medlemsbarn

Praktikförsäkring är speciellt anpassad för läkare som är företagare med egen praktik. Försäkringen är uppbyggd som ett grundpaket och kan enkelt byggas på med tilläggsförsäkringar efter behov.

Läs mer om Praktikförsäkring

*Som ny medlem i Sveriges Läkarförbund får du ett starterbjudande med ett antal utvalda försäkringar. Erbjudandet har tagits fram i samarbete mellan Folksam och Läkarförbundet. Efter tre månader kan du köpa försäkringarna du behöver till ett extra förmånligt medlemspris.

Läs mer och teckna på Folksams webbplats

Inkomstförsäkring a-kassa

Inkomstförsäkring och a-kassa

Du är väl med i både a-kassan och Läkarförbundet? Annars täcker inte inkomstförsäkringen.

Individuellt stöd

Som yrkesverksam medlem i Läkarförbundet kan du i vissa situationer få individuellt juridiskt stöd eller rättshjälp. …

Bankerbjudanden

Danske Bank, SEB och Swedbank erbjuder exklusiva förmåner som kan stärka din ekonomi.

Pension och försäkringar

Teckna fördelaktiga försäkringar, framtagna för Läkarförbundet i samarbete med Folksam.

Medlemsrådgivning

Läkarförbundets medlemsrådgivning ger dig kvalificerade råd som rör din anställning. Vi kan avtal, arbetsmiljö, utbildning, anställningsvillkor, …

SJ-rabatt

Du får upp till 7 procent rabatt på alla tågresor med SJ. Ta tåget när du ska ut och resa i stället för bil eller flyg!

Fritidsboende

Hyr Läkarförbundets fritidsboende, hus och lägenheter på Gran Canaria, i Duved, Skanör och vid Marbella.

Läkartidningen

Läkartidningen ingår för alla yrkesverksamma och pensionerade medlemmar.

Försäkring läkarstudent

Medlemmar i Sveriges läkarförbund Student, erbjuds rabatter på försäkringar från Folksam.

Rabatt på litteratur

Du får rabatt på en mängd olika titlar hos utvalda partners.

Läkarförbundet Live

Exklusiv tillgång till inspelningar av Läkarförbundets webbinarium, samtal och intervjuer.

Hotellerbjudanden

Rabatt på hotellvistelser på Elite Hotels, Best Western, Nordic Choice samt Hotel With i Stockholm.

Medlemsbutik

I medlemsbutiken hittar du ett brett utbud av profilprodukter, för både jobbet som fritiden.

Festvåning i Stockholm

Hyr Läkarförbundets festvåning på Villagatan för disputationsmiddagar, familjehögtider och liknande.

Kryssningserbjudande

Som medlem får du specialpriser på utvalda kryssningar med Viking Line.
krisberedskapslåda

Folklådan

Folklådan är en genomtänkt prepperlåda som nu också erbjuds för alla Läkarförbundets medlemmar.

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare