Hoppa till innehåll

Karriärkväll i Lund

Den 4 maj bjuder Läkartidningen till karriärkväll i Lund, en kväll fylld av erfarna och intressanta talare. Just den här kvällen får vi besök av Michael Hanfler, Anna Spencer och Åke Åkesson.

Michael Hanfler startar kvällen med att prata om hur det kan vara som barnläkare som mestadels jobbar i skolans tjänst. Han har efter några år som kommunal skolläkare i Västra Småland startat ett vårdbolag som servar en blandad kompott av elevhälsoverksamheter i Skåne, Jönköpings län och Borås tillsammans med sin fru – som är gynekolog.

Kvällen fortsätter sedan med Anna Spencer som är chef för Palliativ vård och ASIH i Region Skåne. Hon är specialist i anestesi och intensivvård sedan 2006 och vägen fram i karriären har varit vindlande i sökandet efter helhet och meningen med läkarlivet. Hon är även krönikör i Dagens medicin sedan nästan 15 år tillbaka, där hon ofta lyfter vårdens vardag fram med humor och skärpa med fokus på patientsäkerhet och organisationsfrågor.

Sist men inte minst är det Åke Åkesson som rundar av karriärkvällen med sina erfarenheter som chef på infektionskliniker runtomkring i Sverige – som sedan sa upp sig från jobbet som klinikchef på Karolinska universitetssjukhuset för att bli ST-läkare i allmänmedicin på Öland – driven av en önskan om en mänskligare vård. I dag är han chef för hälsocentralen i Borgholm och tycker sig ha kommit närmare målet än någonsin.

Så passa på att boka in dig på Läkartidningens inspirerande Karriärkväll i Lund den 4 maj.

Lyssna på kollegor som valt olika vägar i karriären som läkare och möt utställare från olika branscher.

Kostnadsfritt för alla läkare och läkarstudenter, men boka gärna en plats då det bjuds på mat!

Anmäl dig här


Mer i kalendern

27
sep

Tjänstepensionens dag 2023

Idag den 27 september firar vi Tjänstepensionens dag. Du vet väl om att du som arbetar på ett företag med kollektivavtal har mer pengar att se fram emot i form av tjänstepension? Tjänstepension ingår alltid som en viktig del i Läkarförbundets kollektivavtal. Denna förmån vill vi på Läkarförbundet uppmärksamma och fira.

Läs mer

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare