Hoppa till innehåll

Eftermiddag och kväll måndag 22 april genomför vi ett planerat underhållsarbete kring inloggningen på slf.se. Störningar kan förekomma.

Karriärkväll i Umeå

Den 16 maj arrangerar Läkartidningen karriärkväll i Umeå, en kväll fylld av erfarna och intressanta talare. Just den här kvällen får vi besök av Emma Holmbom, Marja Lisa Byhamre och Mikael Andersson.

Emma Holmbom är kvällens första talare, hon är överläkare på Centrum för obstetrik och gynekologi, Skellefteå. Hon gillar komplexa patienter med många lager som det tar tid att ta sig igenom. Att ge tid är en ”behandlingsform” som i dagens sjukvård är underskattad och nedprioriterad som hon önskar att fler skulle våga satsa på.

Därefter fortsätter kvällen med Marja Lisa Byhamre som är ST-läkare inom geriatrik vid Örnsköldsviks sjukhus. Hon berättar om hur hon gillar att jobba på det lilla sjukhuset där man får stor bredd inom det medicinska kunnandet och ortopedbakjouren är en kompis. Som komplement till det kliniska arbetet forskar hon vid Umeå universitet, och disputerade i november 2022 med en avhandling om hälsoeffekter av snus.

I slutet av kvällen så intar Mikael Andersson scenen, specialist i ögonsjukdomar och har tidigare varit verksamhetschef.  Mikael blev inspirerad av en barndomskompis att skriva deckare och kom 2021 ut med boken Den som illa gör, den första i serien Morden i Västerbotten. Sedan dess kommit ut med ytterligare en bok (Den som inte finns) i en planerad serie på fyra böcker. Mikael tänker berätta lite om att det kan vara både inspirerande och utvecklande att vara chef inom vården och hur är det att jobba och samtidigt skriva och ge ut böcker.

Så passa på att boka in dig på Läkartidningens inspirerande Karriärkväll i Umeå den 16 maj. Lyssna på kollegor som valt olika vägar i karriären som läkare och möt utställare från olika branscher. Kostnadsfritt för alla läkare och läkarstudenter, men boka gärna en plats då det bjuds på mat!

Anmäl dig här


Mer i kalendern

4
sep

Läkarförbundet på Framtidens Specialistläkare

DEN 4 –7 SEPTEMBER är det dags för årets upplaga av Framtidens Specialistläkare, FSL, på Malmö Arena. Kongressen beskrivs som Sveriges största med ST i fokus och riktar sig till ST-läkare, blivande ST-läkare, handledare, studierektorer, specialister, verksamhetschefer och sjukvårdshuvudmän.

Läs mer

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare