Hoppa till innehåll
Nyheter
Årets ordförandekonferens

Årets ordförandekonferens

Den 21 april genomfördes årets ordförandekonferens digitalt från Läkarförbundets nya studio på Villagatan. Läkarförbundets ordförandekonferens samlar bland annat ordföranden från Läkarföreningarna och yrkesföreningar. Det är en viktig arena för att arbeta ihop förbundets olika delar att tillsammans jobba mot samma mål.

Nyhet

Sofia Rydgren Stale ordförande Sveriges läkarförbund inledde ordförandekonferensen med dessa ord.

– Det känns stort. För andra året i rad har vi fått ställa om till en digital konferens men vi har nu alla blivit vana och rutinerade digitala deltagare. Fokus var interaktivitet och diskussion i mindre grupper, erfarenhetsutbyten och ny kunskap. Den röda tråden för dagen var hur vi på bästa sätt kan stärka vårt samarbete. Det är tillsammans vi blir starka, det är tillsammans vi blir framgångsrika. För våra kollegor, patienter, för hälso- och sjukvården och samhället i stort. Läkares villkor är en samhällsfråga.

Konferensens tema var samarbete och ägnades huvudsakligen åt att diskutera hur vi på bästa sätt kan förstärka vårt samarbete kring opinion, påverkan och förhandling.

Stort tack till alla som var med och bidrog till inspirerande, spännande och lärorika diskussioner som kommer att föra oss framåt.


Fler nyheter



Etik på agendan under WMA-möte

I förra veckan höll World Medical Association (WMA) sitt årliga rådsmöte. Översynen av WMA:s Helsingforsdeklaration om etiska principer för medicinsk forskning fick stort utrymme under mötet. Flera resolutioner antogs också – en om den humanitära krisen i Gaza.
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare