Hoppa till innehåll
Nyheter
Avtal klart mellan Vårdförbundet och SKR/Sobona

Avtal klart mellan Vårdförbundet och SKR/Sobona

I fredags träffades ett nytt avtal mellan Vårdförbundet och SKR/Sobona. Avtalet innebär bland annat löneökningar på 3,05 procent och kortare arbetstid för vissa grupper.
Nyhet

– Det är viktigt för svensk hälso- och sjukvård att parterna enats. Nedskärningarna i regionerna sätter stark press på personalen. Med alla avtal i sektorn klara kan nu alla parter arbeta tillsammans för att förbättra arbetsmiljö och villkor, säger Sofia Rydgren Stale.  

Läkarförbundet träffade avtal med SKR/Sobona redan i slutet av mars. Det innebär kollektiva löneökningar på lägst 3,3 procent. Löneökningar som sker under det kommande året ska vara retroaktiva. Avtalet innebär också bättre förutsättningar för läkare att få betalt för sin övertid och en överenskommelse om att se över lönesättningen för läkare innan specialistbevis.

– Vårdförbundet har prioriterat arbetstidsförkortning. De får lägre löneökningar mot arbetstidsförkortning för en del av medlemmarna. Det ekonomiska värdet av avtalen är detsamma och man skulle kunna uttrycka det som att vi fått lika mycket betalt fast i olika valutor, säger Sofia Rydgren Stale.


Fler nyheter


Vårdkrisen började långt innan inflationen skenade

I en intervju med SVT framhöll statsminister Ulf Kristersson att han inte ville kalla det allvarliga läget inom vården för en vårdkris. Statsministern menade att sjukvården har det tufft varje sommar och framhöll att den nuvarande krisen inom vården i …
Nyheter

Läkarförbundet lyfter god och nära vård på Almedalen

Idag arrangerar Läkarförbundet ett seminarium om skälen till att omställningen till god och nära vård går så långsamt. En utgångspunkt för samtalet är förbundets kartläggning av regionernas arbete mot riktvärdet 1 100 invånare per specialistläkare i primärvården.
Nyheter

Almedalsseminarium: Vad innebär Natos krav på svensk sjukvård?

Onsdag 26 juni arrangerade Läkarförbundet ett seminarium om vilka krav som ställs på svensk sjukvård i och med medlemskapet i Nato. En utgångpunkt var förbundets nya undersökning som visar att få läkare känner till om arbetsgivaren har en plan för …
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Avtal klart mellan Vårdförbundet och SKR/Sobona