Hoppa till innehåll
Nyheter
Avtalspodd: Läkare och lön

Avtalspodd: Läkare och lön

Hur mycket mer kommer jag få i lön? Det undrar många läkare som jobbar inom kommuner och regioner. När kollektivavtalet löper ut våren 2024 kommer Läkarförbundet förhandla fram läkarnas kommande löneökningar med Sveriges kommuner och regioner (SKR). Alla vill såklart gärna ha mer i plånboken, men hur kommer vi dit?  
Nyhet
Läkaravtal 2024

Löneökningar  

Hur stora kommer löneökningarna bli under 2024, kommer de att bli högre inflationen? Ja, säger Ove Rang som i dagsläget tror att läkarna kommer att få en reallöneökning 2024. Niki Shams är inte lika optimistisk och tror inte det blir så.  Läs mer om lön på sidan ”Förhandlar ni om min lön? 

”Hela grundidén med facket är att man är starkare tillsammans”  

För att Läkarförbundet ska kunna förhandla fram bra löner för sina medlemmar är det viktigt att arbetsgivarna ser att förbundet representerar många läkare. Läkarförbundet har en hög organisationsgrad, 8 av 10 läkare är med i förbundet. Det ger förhandlingsstyrka vid förhandlingsbordet.   

Varje medlem räknas

Ju fler läkare förbundet representerar, desto bättre kollektivavtal kan tecknas.  Bli medlem du också.

Fler nyheter


Etik på agendan under WMA-möte

I förra veckan höll World Medical Association (WMA) sitt årliga rådsmöte. Översynen av WMA:s Helsingforsdeklaration om etiska principer för medicinsk forskning fick stort utrymme under mötet. Flera resolutioner antogs också – en om den humanitära krisen i Gaza.
Nyheter


Vårbudgeten: Läkarförbundet efterlyser långsiktighet

Idag presenterade regeringen sin vårbudget med justeringar för året. För några veckor sedan offentliggjordes att regionerna får 6 miljarder för att undvika uppsägningar av vårdpersonal. Läkarförbundet efterlyser en mer långsiktig styrning av svensk sjukvård.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare