Hoppa till innehåll
Nyheter
Avtalspodd: Läkare och lön

Avtalspodd: Läkare och lön

Hur mycket mer kommer jag få i lön? Det undrar många läkare som jobbar inom kommuner och regioner. När kollektivavtalet löper ut våren 2024 kommer Läkarförbundet förhandla fram läkarnas kommande löneökningar med Sveriges kommuner och regioner (SKR). Alla vill såklart gärna ha mer i plånboken, men hur kommer vi dit?  
Nyhet
Läkaravtal 2024

Löneökningar  

Hur stora kommer löneökningarna bli under 2024, kommer de att bli högre inflationen? Ja, säger Ove Rang som i dagsläget tror att läkarna kommer att få en reallöneökning 2024. Niki Shams är inte lika optimistisk och tror inte det blir så.  Läs mer om lön på sidan ”Förhandlar ni om min lön? 

”Hela grundidén med facket är att man är starkare tillsammans”  

För att Läkarförbundet ska kunna förhandla fram bra löner för sina medlemmar är det viktigt att arbetsgivarna ser att förbundet representerar många läkare. Läkarförbundet har en hög organisationsgrad, 8 av 10 läkare är med i förbundet. Det ger förhandlingsstyrka vid förhandlingsbordet.   

Varje medlem räknas

Ju fler läkare förbundet representerar, desto bättre kollektivavtal kan tecknas.  Bli medlem du också.

Fler nyheterVårdkrisen började långt innan inflationen skenade

I en intervju med SVT framhöll statsminister Ulf Kristersson att han inte ville kalla det allvarliga läget inom vården för en vårdkris. Statsministern menade att sjukvården har det tufft varje sommar och framhöll att den nuvarande krisen inom vården i …
Nyheter

Läkarförbundet lyfter god och nära vård på Almedalen

Idag arrangerar Läkarförbundet ett seminarium om skälen till att omställningen till god och nära vård går så långsamt. En utgångspunkt för samtalet är förbundets kartläggning av regionernas arbete mot riktvärdet 1 100 invånare per specialistläkare i primärvården.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare