Hoppa till innehåll
Nyheter
Dagens Medicin debatt: ”Vad kostar det att inte ge läkarna fortbildning?”

Dagens Medicin debatt: ”Vad kostar det att inte ge läkarna fortbildning?”

Besparingar inom regionerna leder till att läkares fortbildning bortprioriteras. Det skapar inte bara en oro för den egna professionella utvecklingen hos läkare men också för kvalitén på svensk sjukvård. Det skriver Sofia Rydgren Stale, Emelie Hultberg och Peter Elbe i Dagens Medicin debatt idag.
Nyhet
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Läkare behöver ständigt ompröva och utveckla sin medicinska kompetens. Det är inte möjligt att under grundutbildningen tillägna sig kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som sedan kan tillämpas under ett helt yrkesliv. Läs hela debattartikeln på Dagens Medicins hemsida.


Fler nyheter


3 frågor om det nya kollektivavtalet med Sofia Rydgren Stale 

Läkarförbundet skrev på ett nytt kollektivavtal strax innan påsk. Men de två andra facken i vården, Kommunal och Vårdförbundet har inte skrivit på än trots att vi hade samma deadline. De har även varslat om stridsåtgärder, dvs strejk. Här svarar …
Nyheter

Avtalspodd: Det finns ett nytt kollektivavtal!

Avtalspodd om läkarnas nya kollektivavtal som blev klart precis innan påsk. Hur gick förhandlingarna? Rätt trögt berättar Sofia Rydgren Stale, ordförande i Läkarförbundet.
Nyheter

Nytt avtal klart för läkare i regioner och kommuner

Läkarförbundet och SKR/Sobona har kommit överens om ett nytt avtal som reglerar villkoren för läkare anställda i regioner och kommuner. Avtalet löper på ett år och ger läkarna lägst 3,3 procent i kollektiv löneökning.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Dagens Medicin debatt: ”Vad kostar det att inte ge läkarna fortbildning?”