Hoppa till innehåll
Nyheter
Dagens Medicin debatt: ”Vad kostar det att inte ge läkarna fortbildning?”

Dagens Medicin debatt: ”Vad kostar det att inte ge läkarna fortbildning?”

Besparingar inom regionerna leder till att läkares fortbildning bortprioriteras. Det skapar inte bara en oro för den egna professionella utvecklingen hos läkare men också för kvalitén på svensk sjukvård. Det skriver Sofia Rydgren Stale, Emelie Hultberg och Peter Elbe i Dagens Medicin debatt idag.
Nyhet
egenföretagande läkare.
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Läkare behöver ständigt ompröva och utveckla sin medicinska kompetens. Det är inte möjligt att under grundutbildningen tillägna sig kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som sedan kan tillämpas under ett helt yrkesliv. Läs hela debattartikeln på Dagens Medicins hemsida.


Fler nyheter


Yrkanden förbereds inför avtalsrörelsen 2025 

I veckan träffades Läkarförbundets förhandlingsdelegation för att diskutera frågor som förbundet ska driva i avtalsrörelsen 2025. Nästa steg är att underlaget ska skickas ut för synpunkter till lokalföreningarna och berörda yrkesföreningar.  
Nyheter

Läkarförbundet: Staten måste ta större ansvar för vården

Nyligen presenterades två olika planer som syftar till att förbättra kompetensförsörjningen och öka antalet vårdplatser. Läkarförbundet är i huvudsak positiva till förslagen men vill att staten tar ett större ansvar för att de ska bli verklighet.
Nyheter

Avtalskonferens!

23 maj träffades Läkarförbundets lokalföreningar digitalt och på plats för att i detalj gå igenom det nya kollektivavtalet med SKR. Eftersom avtalet är ettårigt handlade många av diskussionerna både om det nya avtalet och hur förbundet ska lägga upp strategin …
Läkaravtal 2024
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Dagens Medicin debatt: ”Vad kostar det att inte ge läkarna fortbildning?”