Hoppa till innehåll

Fredag 19/4 så stänger medlemsrådgivningen kl. 11:00 pga sjukdom. Tack för er förståelse.

Nyheter
Vårens digifysiska studierektorskonferens är genomförd

Vårens digifysiska studierektorskonferens är genomförd

Läkarförbundet har ett nätverk för studierektorer där du som är studierektor för AT, BT och/eller ST kan gå med. Studierektorsnätverket samlas vid två årliga konferenser, där kunskaps- och erfarenhetsutbyte, aktuella händelser och nätverkande står i fokus.
Nyhet

Vårens studierektorskonferens genomfördes den 24 mars med drygt 200 digitala deltagare från hela Sverige och ett 30-tal närvarande på plats i Stockholm.

Dagen började med en presentation från Tobias Siöland som byggt en egen app för utbildningsläkare. Efter det berättade Johan Söderholm om Nationella vårdkompetensrådet och dess rekommendationer kring AT. Därefter fick vi lyssna till Fredrik Valentin från Region Örebro län som visade på olika sätt att öka handledarkapaciteten i verksamheterna med bibehållen kvalitet. Eftermiddagen ägnades åt en workshop på temat fortbildning. Peter Kelly redogjorde för hur Västra Götalandsregionen arbetar med innovation och teknik kopplat till ST. Dagen avslutades med en presentation från LIPUS, som genomför SPUR-granskningar över hela Sverige.

Är du studierektor och vill gå med i nätverket för att få inbjudan till de två årliga studierektorskonferenserna samt få information om andra aktiviteter?

Fler nyheter



Vårbudgeten: Läkarförbundet efterlyser långsiktighet

Idag presenterade regeringen sin vårbudget med justeringar för året. För några veckor sedan offentliggjordes att regionerna får 6 miljarder för att undvika uppsägningar av vårdpersonal. Läkarförbundet efterlyser en mer långsiktig styrning av svensk sjukvård.
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Vårens digifysiska studierektorskonferens är genomförd