Hoppa till innehåll
Nyheter
Driftstopp hos E-hälsomyndigheten i helgen påverkar läkare

Driftstopp hos E-hälsomyndigheten i helgen påverkar läkare

Driftstoppet i E-hälsomyndighetens tjänster 27 – 28 november kan göra det problematiskt för läkare att förskriva läkemedel och för patienter att hämta ut läkemedel och andra varor som de har fått på recept. Det gäller både via fysiska apotek och e-handel.
Nyhet
Förskrivningskollen

E-hälsomyndigheten kommer i helgen att genomföra ett planerat driftstopp på grund av införandet av Nationella läkemedelslistan, NLL. Driftstoppet pågår från klockan 20:00 på lördagen den 27 november och väntas vara klart senast klockan 11:00 söndagen den 28 november.

Hur detta påverkar dig som läkare beror på vilken region du tillhör och vilket journalsystem vårdgivaren har. Vissa regioner lägger e-recept som skrivs ut under driftsstoppet i en kö och som skickas ut efter driftsstoppet. Kontakta din region eller systemansvarig om du har frågor vad som gäller för just dig. 

Det är viktigt att alla läkare som ska jobba under helgen bekantar sig med de reservrutiner som finns för att hantera driftsstoppet när e-recept inte fungerar.


Fler nyheter



Etik på agendan under WMA-möte

I förra veckan höll World Medical Association (WMA) sitt årliga rådsmöte. Översynen av WMA:s Helsingforsdeklaration om etiska principer för medicinsk forskning fick stort utrymme under mötet. Flera resolutioner antogs också – en om den humanitära krisen i Gaza.
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Driftstopp hos E-hälsomyndigheten i helgen påverkar läkare