Hoppa till innehåll
Nyheter
En hedrande placering på Dagens medicins maktlista

En hedrande placering på Dagens medicins maktlista

Dagens Medicin listar de 100 mäktigaste inom svensk vård. Läkarförbundets ordförande Sofia Rydgren Stale klättrar uppåt. Med på maktlistan finns även förbundsstyrelsens ledamöter Lars Rocksén och Marina Tuutma.
Nyhet
Läkarförbundets ordförande Sofia är förbered inför avtalsrörelsen 2024.

Varje år gör tidningen Dagens Medicin en maktlista. De rangordnar makthavare inom hälso- och sjukvården från 1 till 100 och skriver motiveringar på de första tio. Sofia Rydgren Stale klättrar från förra årets nionde plats till årets placering som nummer sex på listan.

– Det är tydligt att läkarnas röst är viktigare och mer relevant än någonsin, och det en ynnest att få representera alla Sveriges läkare. Det är tillsammans vi är starka och det är tillsammans vi blir framgångsrika, säger Sofia Rydgren Stale.

Med på listan från Läkarförbundet (med delföreningar) finns också:

  • Lars Rocksén, förste vice ordförande, Läkarförbundet
  • Marina Tuutma, ordförande, Distriktsläkarföreningen och andre vice ordförande Läkarförbundet
  • Elin Karlsson, ordförande, Sjukhusläkarna
  • Nasim Farrokhnia, ordförande, E-hälsoläkarföreningen
  • Magnus Isacson, ordförande för Sfam, Svensk förening för allmänmedicin

Dagens Medicins maktlista 2023

”Stordiplomaten”, ”ålderman”, hen som inte är så driven av makt och hen som ”klivit fram rejält”– så benämns några av makthavarna som tagit sig in på den absoluta toppen av Maktlistan.

Fler nyheter


Avtalskonferens!

23 maj träffades Läkarförbundets lokalföreningar digitalt och på plats för att i detalj gå igenom det nya kollektivavtalet med SKR. Eftersom avtalet är ettårigt handlade många av diskussionerna både om det nya avtalet och hur förbundet ska lägga upp strategin …
Läkaravtal 2024

Fler läkare söker sig utomlands

I en artikel i Läkartidningen kommenterar Sofia Rydgren Stale rapporterna om att fler läkare ansöker om att få arbeta i andra länder.
Nyheter

Nu börjar förberedelserna för nästa avtalsrörelse 

Nyligen träffades Läkarförbundets förhandlingsdelegation för att utvärdera det nya avtalet och påbörja nästa avtalsrörelse. Avtalet är ettårigt och redan i höst ska förbundet lämna över nya yrkanden till SKR. Samtidigt förhandlas nu lokala avtal fram i regionerna. 
Läkaravtal 2024
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
En hedrande placering på Dagens medicins maktlista