Hoppa till innehåll

Just nu så har vi tekniska problem och vissa medlemmar har svårt att komma in på Min sida. Vi arbetar på att lösa problemet så snart som möjligt.

Nyheter
En hedrande placering på Dagens medicins maktlista

En hedrande placering på Dagens medicins maktlista

Dagens Medicin listar de 100 mäktigaste inom svensk vård. Läkarförbundets ordförande Sofia Rydgren Stale klättrar uppåt. Med på maktlistan finns även förbundsstyrelsens ledamöter Lars Rocksén och Marina Tuutma.
Nyhet
Läkarförbundets ordförande Sofia är förbered inför avtalsrörelsen 2024.

Varje år gör tidningen Dagens Medicin en maktlista. De rangordnar makthavare inom hälso- och sjukvården från 1 till 100 och skriver motiveringar på de första tio. Sofia Rydgren Stale klättrar från förra årets nionde plats till årets placering som nummer sex på listan.

– Det är tydligt att läkarnas röst är viktigare och mer relevant än någonsin, och det en ynnest att få representera alla Sveriges läkare. Det är tillsammans vi är starka och det är tillsammans vi blir framgångsrika, säger Sofia Rydgren Stale.

Med på listan från Läkarförbundet (med delföreningar) finns också:

  • Lars Rocksén, förste vice ordförande, Läkarförbundet
  • Marina Tuutma, ordförande, Distriktsläkarföreningen och andre vice ordförande Läkarförbundet
  • Elin Karlsson, ordförande, Sjukhusläkarna
  • Nasim Farrokhnia, ordförande, E-hälsoläkarföreningen
  • Magnus Isacson, ordförande för Sfam, Svensk förening för allmänmedicin

Dagens Medicins maktlista 2023

”Stordiplomaten”, ”ålderman”, hen som inte är så driven av makt och hen som ”klivit fram rejält”– så benämns några av makthavarna som tagit sig in på den absoluta toppen av Maktlistan.

Fler nyheter


Nytt kollektivavtal klart för alla läkare som jobbar i staten

I lördags blev ett nytt kollektivavtal klart för alla läkare i staten när Saco-S och Arbetsgivarverket avslutade sina förhandlingar. Avtalet ger Läkarförbundets medlemmar möjlighet till ett mer flexibelt, hållbart och långt arbetsliv.
Nyheter

Läkarförbundets handledarpris 2023 

God handledning och klinisk utbildning av hög kvalitet är centralt när morgondagens läkare ska växa in i sin läkarroll. Läkarförbundet delar ut ett handledarpris vartannat år för att särskilt uppmärksamma två personer som bidrar till detta.
Nyheter

DM Debatt: ”Anmälningsplikt hör inte hemma i vården”

Förslaget om anmälningsplikt innebär att vi ska vara stressade över att kunna bli straffade för något som inte har med god vård att göra, skriver ordföranden för Läkarförbundet, Vårdförbundet och Kommunal i en gemensam debattartikel i Dagens Medicin.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
En hedrande placering på Dagens medicins maktlista