Hoppa till innehåll
Nyheter
Fler läkare som chefer

Fler läkare som chefer

Verksamhetskvaliteten ökar när läkarkårens kompetens representeras i ledning och organisation. Sveriges läkarförbund vill stärka läkare som är intresserade av chefskap och förbättra villkoren för läkare som redan idag är chefer.
Nyhet

Nu skickar vi ut en enkät för att undersöka hur vi kan verka för bättre chefer för våra medlemmar, och för att stötta blivande och befintliga chefer i vården. Enkäten skickas till ett urval medlemmar, som är eller har en chef.

Håll utkik i din inkorg! Genom att besvara enkäten hjälper du oss i vårt arbete att skapa en god arbetsmiljö för alla våra medlemmar, där är chefen en viktig parameter. Enkäten är öppen till den 25 april.

Bakgrund

Inom verksamheter där chefen är läkare ser vi ofta en ökad produktivitet, bättre arbetsmiljö samt minskad sjukfrånvaro. Verksamheten leds då också utifrån ett medicinskt perspektiv med rätt prioriteringar, vilket leder till en vård av hög kvalitet.

En av Läkarförbundets prioriterade frågor är att fler läkare ska bli chefer:

  • Vi vill stärka vårdgivarnas medvetenhet om att det finns stora fördelar att anställa läkare på chefspositioner i vården
  • Vi vill stärka läkare som är intresserade av chefskap och förbättra villkoren för läkare som redan idag är chefer


Fler nyheter



Vårbudgeten: Läkarförbundet efterlyser långsiktighet

Idag presenterade regeringen sin vårbudget med justeringar för året. För några veckor sedan offentliggjordes att regionerna får 6 miljarder för att undvika uppsägningar av vårdpersonal. Läkarförbundet efterlyser en mer långsiktig styrning av svensk sjukvård.
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare