Hoppa till innehåll
Nyheter
Flera läkare på Dagens Medicins årliga maktlista 

Flera läkare på Dagens Medicins årliga maktlista 

Dagens Medicin har släppt sin årliga lista över vårdens 100 mäktigaste personer. Läkarförbundet har flera representanter med på listan och Sofia Rydgren Stale återfinns även i år på en topplacering.
Nyhet

–Att så många representanter för Läkarförbundet finns med bland vårdens makthavare gör mig glad och stolt. Det visar att arbetet för en bättre vård och bättre villkor för Sveriges läkare är ett lagarbete, säger Sofia Rydgren Stale.

Läkarförbundets ordförande är på plats 7 på årets lista med motiveringen:  

”Klok, tydlig, konstruktiv och drivande i ett förbund i framkant. Får extra plus som stark röst mot angiverilagen. Nära lierad med sjukvårdsministern kring ökad statlig styrning, en ställning som ger styrka.”

Även Läkarförbundets förste vice ordförande Lars Rocksén är med på listan tillsammans med Elin Karlsson ordförande Sjukhusläkarna, Ylva Sandström nytillträdd ordförande Distriktsläkarföreningen, Nasim Farrokhnia, ordförande för E-hälsoläkarföreningen och Magnus Isacson, ordförande Svensk förening för allmänmedicin (SFAM). 


Fler nyheterVårdkrisen började långt innan inflationen skenade

I en intervju med SVT framhöll statsminister Ulf Kristersson att han inte ville kalla det allvarliga läget inom vården för en vårdkris. Statsministern menade att sjukvården har det tufft varje sommar och framhöll att den nuvarande krisen inom vården i …
Nyheter

Läkarförbundet lyfter god och nära vård på Almedalen

Idag arrangerar Läkarförbundet ett seminarium om skälen till att omställningen till god och nära vård går så långsamt. En utgångspunkt för samtalet är förbundets kartläggning av regionernas arbete mot riktvärdet 1 100 invånare per specialistläkare i primärvården.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Flera läkare på Dagens Medicins årliga maktlista