Hoppa till innehåll

Fredag 19/4 så stänger medlemsrådgivningen kl. 11:00 pga sjukdom. Tack för er förståelse.

Nyheter
Krislägesavtalet förhandlas om

Krislägesavtalet förhandlas om

Förhandlingar pågår just nu mellan Läkarförbundet och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) för att komma överens om ett nytt krislägesavtal. Läkarförbundet förhandlar hårt för ett avtal som bättre säkerställer möjligheter till vila och återhämtning.

Nyhet

Förhandlingarna skulle ha varit klara men har förlängts till den 9:e juni för att öka möjligheterna att bli eniga. Om parterna inte kommer överens kan avtalet sägas upp och sluta gälla den 1 september.

– Vi är inne i ett väldigt intensivt förhandlingsskede och har ännu inte kommit i hamn med förhandlingarna. Ett problem under pandemin har varit att avtalet inte är designat för långa utdragna skeenden, säger Läkarförbundets ordförande Sofia Rydgren Stale.

Krislägesavtalet kom till efter de omfattande skogsbränderna 2018 för att få ett regelverk för avsteg från kollektivavtalen under kriser. Avtalet är idag inte anpassat efter en långvarig kris.

– Vårt mål med förhandlingarna är att på ett bättre sätt kunna säkerställa vila och återhämtning. Det har varit de tuffa bitarna, säger Sofia Rydgren Stale.


Fler nyheter



Vårbudgeten: Läkarförbundet efterlyser långsiktighet

Idag presenterade regeringen sin vårbudget med justeringar för året. För några veckor sedan offentliggjordes att regionerna får 6 miljarder för att undvika uppsägningar av vårdpersonal. Läkarförbundet efterlyser en mer långsiktig styrning av svensk sjukvård.
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare