Hoppa till innehåll

Fredag 19/4 så stänger medlemsrådgivningen kl. 11:00 pga sjukdom. Tack för er förståelse.

Nyheter
Grattis på Skyddsombudens dag!

Grattis på Skyddsombudens dag!

Idag, den 24 oktober, är det Skyddsombudens dag. Grattis alla skyddsombud och tack för ert otroligt viktiga engagemang!

Nyhet

Skyddsombudens dag är en del av den Europeiska arbetsmiljöveckan som anordnas under vecka 43 varje år. Under veckan uppmärksammar den Europeiska arbetsmiljöbyrån (EU-Osha) och dess partners arbetsmiljöfrågor med medvetandehöjande evenemang i och utanför EU.

Skyddsombudet är arbetstagarnas representant i arbetsmiljöfrågor. Skyddsombudet är den som ser till att arbetsgivaren bedriver ett fungerande systematiskt arbetsmiljöarbete. Det görs genom samverkan och dialog mellan chefer, medarbetare, skyddsombud och företagshälsovård. Funktionen skyddsombud regleras av arbetsmiljölagen (1977:1160) och ger rätt till utbildning och ledighet för den tid som uppdraget kräver.

Behöver du som skyddsombud inspiration i ditt arbete rekommenderar vi Suntarbetsliv.se som är en kunskapsportal för arbetsmiljöarbete. Här hittar du webbutbildningar i systematiskt arbetsmiljöarbete, fysisk arbetsmiljö, rehabilitering med mera. Suntarbetsliv drivs av de fackliga organisationerna i samverkan med Sveriges Kommuner och Landsting samt Sobona.


Fler nyheter



Vårbudgeten: Läkarförbundet efterlyser långsiktighet

Idag presenterade regeringen sin vårbudget med justeringar för året. För några veckor sedan offentliggjordes att regionerna får 6 miljarder för att undvika uppsägningar av vårdpersonal. Läkarförbundet efterlyser en mer långsiktig styrning av svensk sjukvård.
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare