Hoppa till innehåll
Nyheter
Heidi Stensmyren bland de tio mäktigaste i medtech-världen 2019

Heidi Stensmyren bland de tio mäktigaste i medtech-världen 2019

Heidi Stensmyren, ordförande Sveriges läkarförbund, har utsetts till sjätte mäktigast i medtechvärlden och Karin Båtelson förste vice ordförande återfinns på plats 18.

Nyhet

6. Heidi Stensmyren är ordförande i Sveriges läkarförbund och har under året ökat sin makt med stark satsning på förbundets digitala kanaler. Ingen ska kunna missa att förbundet jobbar för den moderna läkarens sak, med krav om fortbildning och möjligheten att lista sig hos en läkare, snarare än hos primärvården.

18. Karin Båtelson är neurofysiolog på Sahlgrenska, Sjukhusläkarnas ordförande, vice ordförande i Läkarförbundet och första kvinnan i den europeiska organisationen AEMH, för läkare och chefer på sjukhus. Bra plattform, orädd när hon klagar på minskningen av läkare på höga chefsposter eller bristen på vårdplatser, och kommunikativ.

Det finns många läkare bland de 100 som har mest makt och ansvar i medtech-världen 2019. På plats 48 hittar vi exempelvis Emma Spak med motiveringen:

48. Emma Spak, läkare och samordnare av nära vård på SKL. En tydlig röst för att digitalisering, mobila team och egenvård måste utvecklas snabbt och i samverkan med patienterna.

Läs mer i tidningen MedTechMagazine

Läs mer under rubriken Digitalisering i vården 

Läs mer i IT-ronden

 


Fler nyheter


Läkarförbundet i Ekot: Sjukvården klarar inte av Natos krav

Sveriges Natomedlemskap ställer krav på att sjukvården snabbt ska kunna hantera ett stort antal skadade. Sofia Rydgren Stale medverkar i Ekot idag och lyfter bristen på personal som det främsta skälet till att Sveriges kapacitet inte är tillräcklig.
Nyheter


Statlig AT- satsning inte tillräcklig

Nyligen redovisade Socialstyrelsen sitt uppdrag att fördela 252 miljoner kronor till regionerna för att utöka antalet AT-tjänster. Endast nio regioner beviljades medel och ökningen av antalet tjänster motsvarar inte behoven. Läkarförbundet efterlyser ett ökat statligt ansvar.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Heidi Stensmyren bland de tio mäktigaste i medtech-världen 2019