Hoppa till innehåll
Nyheter
Höjning av nationella taxan

Höjning av nationella taxan

Regeringen har beslutat om ersättningen för läkare och fysioterapeuter verksamma inom den nationella taxan efter förslag från Läkarförbundet, Fysioterapeuterna och SKR.
Nyhet

Nationella taxans nivå höjs med 2,3 procent för 2022. De nya nivåerna gäller från den 1 januari 2022. Läkarförbundet är nöjda med uppgörelsen som har givit jämförelsevis bra nivåer under de senaste åren.  Höjningen är en del av en överenskommelse med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, som även innebär att den tillfälliga möjligheten för läkare att erbjuda digitala vårdbesök förlängs under året 2022.

Som en del av överenskommelsen har Läkarförbundet, Fysioterapeuterna och SKR gett en avsiktsförklaring angående taxans kommande utveckling. Det är viktigt att det även fortsättningsvis finns en möjlighet att driva små företag i hälso- och sjukvården.

Cirka 670 läkare är verksamma med läkarvårdsersättning enligt den nationella taxan.


Kontaktperson

  1. Victor Harju
    Kommunikationsstrateg, tf pressansvarig

Fler nyheter



Etik på agendan under WMA-möte

I förra veckan höll World Medical Association (WMA) sitt årliga rådsmöte. Översynen av WMA:s Helsingforsdeklaration om etiska principer för medicinsk forskning fick stort utrymme under mötet. Flera resolutioner antogs också – en om den humanitära krisen i Gaza.
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare