Hoppa till innehåll
Nyheter
Konflikten på Svenska kyrkans avtalsområde

Konflikten på Svenska kyrkans avtalsområde

Uppdatering 4:e maj: Strejken är avblåst då parterna accepterat medlarnas bud. Nedanstående text är skriven före detta: Parterna på Svenska kyrkans avtalsområde har sedan två veckor befunnit sig i medling, eftersom man inte kommit överens om nya löne-, villkors- och omställningsavtal.
Nyhet

Medlarna lämnade den 28 april ett slutbud till parterna om ett nytt omställningsavtal samt löne- och villkorsavtal inom Svenska kyrkans avtalsområde. Kyrkans arbetsgivarorganisation sa därefter nej till medlarnas slutliga bud, medan de fackliga organisationerna sa ja till slutbudet.
Förhandlingarna har genomförts av Akademikerförbundet SSR och Akavia. Övriga förbund som förhandlar är Kommunal, Vision, Lärarförbundet samt Lärarnas riksförbund.

Läkarförbund är inte part på området. Förbundet kommer att förhålla sig neutralt till konflikten. Om medlem har anställning inom kyrkan och har frågor kan man kontakta medlemsrådgivningen: 08-7903510


Fler nyheter


Skärp kraven på medicinsk kompetens i ledningen av vården

Kristina Taylor, ordförande för Psykologförbundet, skriver förtjänstfullt på DN debatt om hur regionernas nedskärningar inom hälso- och sjukvården äventyrar statens satsningar på psykiatrisk vård. Läkarförbundet instämmer i mycket av den kritik som Kristina Taylor framför och konstaterar att besparingarnas konsekvenser redan …
Nyheter

Etik på agendan under WMA-möte

I förra veckan höll World Medical Association (WMA) sitt årliga rådsmöte. Översynen av WMA:s Helsingforsdeklaration om etiska principer för medicinsk forskning fick stort utrymme under mötet. Flera resolutioner antogs också – en om den humanitära krisen i Gaza.
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Konflikten på Svenska kyrkans avtalsområde