Hoppa till innehåll
Nyheter
Läkarförbundet beviljas medel för preparandkurs för utlandsutbildade läkare

Läkarförbundet beviljas medel för preparandkurs för utlandsutbildade läkare

Läkarförbundet har beviljats medel från Arbetsförmedlingen för en preparandkurs för utlandsutbildade läkare som förbereder sig inför nationella teoretiska kunskapsprovet.
Nyhet

Under förra årets pilotkurs, som genomfördes av Karolinska Institutet och Södertörns högskola, fick deltagarna en uppdatering av sina medicinska kunskaper och stöd i att utveckla sina språkfärdigheter inom det medicinska området.

I år har kursen utökats från 80 till 120 platser. Kursen är uppskattad och välkomnad av tidigare deltagare och det är tydligt att det finns behov av kompletterande undervisning i form av preparandkurser även för fler utlandsutbildade läkare.

Genom denna kurs får deltagare bästa möjligheterna att förbereda sig inför kunskapsprovet och komma ett steg närmare att arbeta som läkare i Sverige.

Årets kurs startar den 14 augusti 2023 och avslutas 1 december 2023.


Fler nyheter


3 frågor om det nya kollektivavtalet med Sofia Rydgren Stale 

Läkarförbundet skrev på ett nytt kollektivavtal strax innan påsk. Men de två andra facken i vården, Kommunal och Vårdförbundet har inte skrivit på än trots att vi hade samma deadline. De har även varslat om stridsåtgärder, dvs strejk. Här svarar …
Nyheter

Avtalspodd: Det finns ett nytt kollektivavtal!

Avtalspodd om läkarnas nya kollektivavtal som blev klart precis innan påsk. Hur gick förhandlingarna? Rätt trögt berättar Sofia Rydgren Stale, ordförande i Läkarförbundet.
Nyheter

Nytt avtal klart för läkare i regioner och kommuner

Läkarförbundet och SKR/Sobona har kommit överens om ett nytt avtal som reglerar villkoren för läkare anställda i regioner och kommuner. Avtalet löper på ett år och ger läkarna lägst 3,3 procent i kollektiv löneökning.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Läkarförbundet beviljas medel för preparandkurs för utlandsutbildade läkare