Hoppa till innehåll
Nyheter
Läkarförbundet i rundabordssamtal om arbetet med antibiotikaresistens

Läkarförbundet i rundabordssamtal om arbetet med antibiotikaresistens

Rundabordssamtalet arrangerades av Regeringskansliet som hade bjudit in många organisationer som arbetar med frågan.
Nyhet

Under samtalet presenterade Socialdepartementen vilka projekt som drivs med inriktning på ett högnivåmöte i och med FN:s generalförsamling. Internationellt diskuteras antimicrobial resistance inom ramen för initiativet One Health där också djurhushållning, matframställning, vatten och sanitet ingår. Alla församlade organisationer delade med sig av sina prioriteringar och hur vi arbetar med frågan. Läkarförbundet representant under samtalet var Lars Rocksén, förste vice ordförande i förbundet.

Så arbetar Sveriges Läkarförbund med antibiotikaresistens:

  • Nationellt arbetar vi med att lyfta frågan om rest- och bristsituationer på läkemedel, inte minst antibiotika vilket är ett problem i arbetet mot korrekt användning. Speciellt finns det för våra nordiska förhållanden ett behov av smalspektrumantibiotika som inte andra länder har samma behov av eftersom vårt resistensmönster är mer gynnsamt.

Fler nyheter


3 frågor om det nya kollektivavtalet med Sofia Rydgren Stale 

Läkarförbundet skrev på ett nytt kollektivavtal strax innan påsk. Men de två andra facken i vården, Kommunal och Vårdförbundet har inte skrivit på än trots att vi hade samma deadline. De har även varslat om stridsåtgärder, dvs strejk. Här svarar …
Nyheter

Avtalspodd: Det finns ett nytt kollektivavtal!

Avtalspodd om läkarnas nya kollektivavtal som blev klart precis innan påsk. Hur gick förhandlingarna? Rätt trögt berättar Sofia Rydgren Stale, ordförande i Läkarförbundet.
Nyheter

Nytt avtal klart för läkare i regioner och kommuner

Läkarförbundet och SKR/Sobona har kommit överens om ett nytt avtal som reglerar villkoren för läkare anställda i regioner och kommuner. Avtalet löper på ett år och ger läkarna lägst 3,3 procent i kollektiv löneökning.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Läkarförbundet i rundabordssamtal om arbetet med antibiotikaresistens