Hoppa till innehåll
Nyheter
Läkarförbundet i rundabordssamtal om arbetet med antibiotikaresistens

Läkarförbundet i rundabordssamtal om arbetet med antibiotikaresistens

Rundabordssamtalet arrangerades av Regeringskansliet som hade bjudit in många organisationer som arbetar med frågan.
Nyhet

Under samtalet presenterade Socialdepartementen vilka projekt som drivs med inriktning på ett högnivåmöte i och med FN:s generalförsamling. Internationellt diskuteras antimicrobial resistance inom ramen för initiativet One Health där också djurhushållning, matframställning, vatten och sanitet ingår. Alla församlade organisationer delade med sig av sina prioriteringar och hur vi arbetar med frågan. Läkarförbundet representant under samtalet var Lars Rocksén, förste vice ordförande i förbundet.

Så arbetar Sveriges Läkarförbund med antibiotikaresistens:

  • Nationellt arbetar vi med att lyfta frågan om rest- och bristsituationer på läkemedel, inte minst antibiotika vilket är ett problem i arbetet mot korrekt användning. Speciellt finns det för våra nordiska förhållanden ett behov av smalspektrumantibiotika som inte andra länder har samma behov av eftersom vårt resistensmönster är mer gynnsamt.

Fler nyheterVårdkrisen började långt innan inflationen skenade

I en intervju med SVT framhöll statsminister Ulf Kristersson att han inte ville kalla det allvarliga läget inom vården för en vårdkris. Statsministern menade att sjukvården har det tufft varje sommar och framhöll att den nuvarande krisen inom vården i …
Nyheter

Läkarförbundet lyfter god och nära vård på Almedalen

Idag arrangerar Läkarförbundet ett seminarium om skälen till att omställningen till god och nära vård går så långsamt. En utgångspunkt för samtalet är förbundets kartläggning av regionernas arbete mot riktvärdet 1 100 invånare per specialistläkare i primärvården.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Läkarförbundet i rundabordssamtal om arbetet med antibiotikaresistens