Hoppa till innehåll

Fredag 19/4 så stänger medlemsrådgivningen kl. 11:00 pga sjukdom. Tack för er förståelse.

Nyheter
Läkarförbundet och SYLF på DN Debatt

Läkarförbundet och SYLF på DN Debatt

I en nyligen lanserad rapport uppger nästan 30 procent av Sveriges yngre läkare att det är ganska eller mycket troligt att de inom fem år kommer att lämna hälso- och sjukvården, skriver Heidi Stensmyren Läkarförbundet och Madeleine Liljegren SYLF på DN Debatt.

Nyhet

Förutom väntetiderna för att få AT är skälen hög arbetsbelastning och stort ansvar i kombination med små möjligheter att påverka arbetstider och arbetssituation. Därtill kommer ett brett missnöje med såväl lönenivåer som löneutveckling. Svensk hälso- och sjukvård uppfattas helt enkelt inte som en attraktiv arbetsgivare.

Att en tredjedel av våra yngre läkarkollegor överväger att lämna hälso- och sjuk­vården är oerhört allvarligt. Om Sverige ska kunna erbjuda en god vård i framtiden behöver vi på allvar ta tag i problemen som läkarkåren möter. I artikeln lyfter SYLF och Läkarförbundet fem konkreta åtgärder för att vända utvecklingen.

Läs mer:


Fler nyheter



Vårbudgeten: Läkarförbundet efterlyser långsiktighet

Idag presenterade regeringen sin vårbudget med justeringar för året. För några veckor sedan offentliggjordes att regionerna får 6 miljarder för att undvika uppsägningar av vårdpersonal. Läkarförbundet efterlyser en mer långsiktig styrning av svensk sjukvård.
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare