Hoppa till innehåll

Vår medlemsrådgivning och medlemsservice håller stängt fredag 21/6. Glad midsommar!

Nyheter
Läkarförbundet välkomnar Kristerssons löfte om mer resurser till vården

Läkarförbundet välkomnar Kristerssons löfte om mer resurser till vården

Under lördagens partiledarsamtal i TV4 meddelade statsminister Ulf Kristersson att regeringen är beredd att skjuta till ytterligare resurser för att undvika uppsägningar i sjukvården. Läkarförbundets ordförande Sofia Rydgren Stale välkomnar beskedet, men efterlyser också mer långsiktiga villkor för vården.
Nyhet
Sofia Rydgren Stale, ordförande Läkarförbundet.

– Det är ett viktigt löfte som statsministern ger. Nu är det viktigt att regeringen så snabbt som möjligt ger regionerna närmare besked, så att de personalminskningar som flera regioner är i färd med att genomföra kan stoppas, säger Sofia Rydgren Stale, ordförande för Läkarförbundet.

Under lördagens partiledarsamtal meddelade statsminister Ulf Kristersson att regeringen, som en följd av det ansträngda ekonomiska läget i regionerna, är beredd att skjuta till ytterligare resurser för att förhindra uppsägningar i sjukvården. Runt om i landet sker nu stora nedskärningar. Det införs anställningsstopp, hyrbemanningen stryps och på vissa håll är varsel lagda eller på väg att läggas.

- Mer resurser är nödvändigt för att vården inte ska förlora viktig kompetens. Vi vill samtidigt se långsiktiga spelregler och en långsiktigt hållbar finansiering, från både regeringens och regionernas sida. Vården måste kunna ge patienter en god och jämlik vård, oavsett konjunkturläge, säger Sofia Rydgren Stale.


Fler nyheter


Statens styrning bör inte gå via SKR

Idag presenterade utredningen En ändamålsenlig statlig samverkan med kommuner och regioner sitt betänkande (SOU 2024:43). Utredningen kommer bland annat fram till att överenskommelser mellan staten och SKR är en olämplig form av samverkan och att regeringen bör använda sina myndigheter …
Nyheter

Flera läkare på Dagens Medicins årliga maktlista 

Dagens Medicin har släppt sin årliga lista över vårdens 100 mäktigaste personer. Läkarförbundet har flera representanter med på listan och Sofia Rydgren Stale återfinns även i år på en topplacering.
Nyheter

Iran måste släppa alla svenskar

Det är glädjande att två svenskar som suttit som gisslan i iranska fängelser nu blivit släppta. Men glädjen grumlas av att den dödsdömde läkaren Ahmadreza Djalali fortfarande sitter fängslad i Iran.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Läkarförbundet välkomnar Kristerssons löfte om mer resurser till vården