Hoppa till innehåll
Nyheter
Läkarförbundet välkomnar Kristerssons löfte om mer resurser till vården

Läkarförbundet välkomnar Kristerssons löfte om mer resurser till vården

Under lördagens partiledarsamtal i TV4 meddelade statsminister Ulf Kristersson att regeringen är beredd att skjuta till ytterligare resurser för att undvika uppsägningar i sjukvården. Läkarförbundets ordförande Sofia Rydgren Stale välkomnar beskedet, men efterlyser också mer långsiktiga villkor för vården.
Nyhet
Sofia Rydgren Stale, ordförande Läkarförbundet.

– Det är ett viktigt löfte som statsministern ger. Nu är det viktigt att regeringen så snabbt som möjligt ger regionerna närmare besked, så att de personalminskningar som flera regioner är i färd med att genomföra kan stoppas, säger Sofia Rydgren Stale, ordförande för Läkarförbundet.

Under lördagens partiledarsamtal meddelade statsminister Ulf Kristersson att regeringen, som en följd av det ansträngda ekonomiska läget i regionerna, är beredd att skjuta till ytterligare resurser för att förhindra uppsägningar i sjukvården. Runt om i landet sker nu stora nedskärningar. Det införs anställningsstopp, hyrbemanningen stryps och på vissa håll är varsel lagda eller på väg att läggas.

- Mer resurser är nödvändigt för att vården inte ska förlora viktig kompetens. Vi vill samtidigt se långsiktiga spelregler och en långsiktigt hållbar finansiering, från både regeringens och regionernas sida. Vården måste kunna ge patienter en god och jämlik vård, oavsett konjunkturläge, säger Sofia Rydgren Stale.


Fler nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Läkarförbundet välkomnar Kristerssons löfte om mer resurser till vården