Hoppa till innehåll
Nyheter
Lyckad start på rundresan ”Läkarbesöket”

Lyckad start på rundresan ”Läkarbesöket”

Läkarförbundets ordförande Sofia Rydgren Stale besöker under kommande år förbundets lokala föreningar runt om i landet. "Läkarbesöket" som det kallas består av möten med medlemmar och förtroendevalda, samtal med politiker och beslutsfattare samt inte minst massmediala utspel i regionerna. Första besöket gick till Örebro läns läkarförening och Lars Edling, ordförande, Josefin Gerdevåg, vice ordförande samt Irma Ahmad ordförande Läkarförbundet student Örebro.
Nyhet

Dagen inleddes med en träff hos det politiska styret i regionen; Andreas Svahn (S) regionstyrelsens ordförande och Karin Sundin (S) hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande. Vårdplatsbristen, bemanning i primärvården och möjligheten till fast läkare samt bristen på fortbildning stod på agendan. Örebro läns läkarförening har tagit fram ett förslag på lokalt fortbildningsavtal som lämnades över.

Därefter följde intervjuer med medier.

En uppskattad lunchföreläsning för studentmedlemmar arrangerades av Läkarförbundet student Örebro. Den hölls av Jonas Ludvigsson, barnläkare och professorn i epidemiologi. Sen följde möte med hälso- och sjukvårdsdirektör Jonas Claesson och områdescheferna.

Syftet med Läkarbesöket är att träffa medlemmar och förtroendevalda samt att påverka regionerna i frågor som rör profession, vård och villkor det vill säga att föra ut Läkarförbundets politik och prioriterade frågor för medlemmars och hela hälso- och sjukvården bästa.

läkarbesöket i Örebro
Andreas Svahn (S) regionstyrelsens ordförande, Karin Sundin (S) hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande, Sofia Rydgren Stale, ordförande Sveriges läkarförbund, Josefin Gerdevåg, vice ordförande Örebro läns läkarförening och Lars Edling, ordförande Örebro läns läkarförening.
läkarbesöket i Örebro
Sofia Rydgren Stale intervjuas av SVT Örebro.
läkarbesöket i Örebro
Lars Edling intervjuas av SVT Örebro.
En uppskattad lunchföreläsning för studentmedlemmar arrangerades av Läkarförbundet student Örebro. Den hölls av Jonas Ludvigsson, barnläkare och professorn i epidemiologi
Debattartikel i Nerikes Allehanda av Sofia Rydgren Stale och Lars Edling under rubriken "Stressade läkare letar vårdplatser".

Fler nyheter


Etik på agendan under WMA-möte

I förra veckan höll World Medical Association (WMA) sitt årliga rådsmöte. Översynen av WMA:s Helsingforsdeklaration om etiska principer för medicinsk forskning fick stort utrymme under mötet. Flera resolutioner antogs också – en om den humanitära krisen i Gaza.
Nyheter


Vårbudgeten: Läkarförbundet efterlyser långsiktighet

Idag presenterade regeringen sin vårbudget med justeringar för året. För några veckor sedan offentliggjordes att regionerna får 6 miljarder för att undvika uppsägningar av vårdpersonal. Läkarförbundet efterlyser en mer långsiktig styrning av svensk sjukvård.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Lyckad start på rundresan ”Läkarbesöket”