Hoppa till innehåll

Vår medlemsservice, medlemsrådgivning och reception kommer att hålla stängt under påskhelgen från torsdag den 28 mars klockan 12.00 till tisdag den 2 april klockan 9.00.

Nyheter
Världsläkarorganisationen mot kärnvapen

Läkarförbundet välkomnar avtal om kärnvapennedrustning

Nyhet

Läkares arbete handlar om att värna människors hälsa. Ett kärnvapenkrig, också ett begränsat sådant, skulle medföra oerhörda negativa hälsokonsekvenser och skulle även riskera att allvarligt påverka jordens klimat.

Läkarförbundet välkomnar därför, i likhet med World Medical Association (WMA), att FNs konvention om förbud mot kärnvapen, UN Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons, nu träff i kraft. Det innebär att konventionen nu är bindande för de 54 stater som hittills ratificerat den. I konventionen förbjuds bl.a. utveckling, produktion, innehav, användning och hot om användning av kärnvapen.

Sverige har ännu varken undertecknat eller ratificerat konventionen.

Läkarförbundet står bakom WMA:s policy mot kärnvapen.

Läs mer på WMA:s hemsida.


Fler nyheter


Kompensation för övertid viktigt yrkande i avtalsrörelsen 

Vilka villkor som ska gälla vid övertidsarbete regleras i kollektivavtal eller i anställningsavtal. Många läkare får inget val när de skriver på sitt anställningsavtal, utan förväntas avstå kompensation för sin övertid. Detta är ett stort problem tycker Läkarförbundet och yrkar …
Nyheter

Läkarförbundet i Ekot: Sjukvården klarar inte av Natos krav

Sveriges Natomedlemskap ställer krav på att sjukvården snabbt ska kunna hantera ett stort antal skadade. Sofia Rydgren Stale medverkar i Ekot idag och lyfter bristen på personal som det främsta skälet till att Sveriges kapacitet inte är tillräcklig.
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare