Hoppa till innehåll

Eftermiddag och kväll måndag 22 april genomför vi ett planerat underhållsarbete kring inloggningen på slf.se. Störningar kan förekomma.

Nyheter
Sacos styrelse möter Ukrainas ambassadör

Sacos styrelse möter Ukrainas ambassadör

I samband med ett besök på torsdagen av Andrii Plakhotniuk, Ukrainas ambassadör i Sverige, antog Sacos styrelse ett uttalande om Rysslands invasion av Ukraina.
Nyhet

Styrelsen fattade också beslut om medlemskap i organisationen Scholars at Risk som stöder forskare i utsatta länder (t ex Ukraina) samt att lämna ett bidrag på 100 000 kronor till UNHCR och 50 000 kronor till Scholars at Risk.

Sacos styrelses uttalande:
Saco fördömer kraftfullt den olagliga ryska invasionen av Ukraina. Vi kräver ett omedelbart stopp för kriget och att de ryska styrkorna dras tillbaka.

Som styrelse vill vi uttrycka vår starka solidaritet med det ukrainska folket. Alla demokratiska stater och organisationer måste göra allt de kan för att stötta Ukraina i denna svåra tid.

I Saco tar vi ansvar på olika nivåer– som facklig organisation, i våra professioner och som medmänniskor.

”Together we are building a wall of solidarity and every brick in the wall counts”, uttryckte den ukrainska ambassadören Andrii Plakhotniuk på mötet.

Saco kommer på alla sätt att agera för att vara en aktiv del av den solidariteten.


Fler nyheter


Etik på agendan under WMA-möte

I förra veckan höll World Medical Association (WMA) sitt årliga rådsmöte. Översynen av WMA:s Helsingforsdeklaration om etiska principer för medicinsk forskning fick stort utrymme under mötet. Flera resolutioner antogs också – en om den humanitära krisen i Gaza.
Nyheter


Vårbudgeten: Läkarförbundet efterlyser långsiktighet

Idag presenterade regeringen sin vårbudget med justeringar för året. För några veckor sedan offentliggjordes att regionerna får 6 miljarder för att undvika uppsägningar av vårdpersonal. Läkarförbundet efterlyser en mer långsiktig styrning av svensk sjukvård.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare