Hoppa till innehåll

Vår medlemsservice, medlemsrådgivning och reception kommer att hålla stängt under påskhelgen från torsdag den 28 mars klockan 12.00 till tisdag den 2 april klockan 9.00.

Nyheter
Större evenemang där läkare samlas ställs in

Större evenemang där läkare samlas ställs in

Efter att Folkhälsomyndigheten i tisdags, den 10 mars, gick ut om den snabba smittspridningen av covid-19 har större evenemang för läkare ställts in. Risknivån är nu enligt Folkhälsomyndigheten Mycket hög.

Nyhet
en bok ligger öppen med en penna

Sjukhusläkarnas Fullmäktige som skulle hållas i Stockholm under torsdag och fredag, 13-14 mars, har ställts in.

– Det känns väldigt tråkigt att behöva ta det här beslutet, men det fanns inget annat sätt, säger Karin Båtelson, ordförande för Sjukhusläkarna till tidningen Sjukhusläkaren.

Även Svensk förening för akutsjukvård (Swesem) har beslutat att ställa in sitt nationella möte, Sweets, som skulle hållas onsdag 11 mars i Stockholm.

– Efter den riskhöjningen gick det bara inte. Det var inte längre säkert att hålla konferens. Och Folkhälsomyndigheten rekommenderade också att man inte ska ha möten i slutna rum. Efter ett styrelsemöte klockan 16 valde vi att ställa in, säger Arin Malkomian, ordförande i Swesem till Läkartidningen.

Läs mer:


Fler nyheter


Nytt avtal klart för läkare i regioner och kommuner

Läkarförbundet och SKR/Sobona har kommit överens om ett nytt avtal som reglerar villkoren för läkare anställda i regioner och kommuner. Avtalet löper på ett år och ger läkarna lägst 3,3 procent i kollektiv löneökning.
Nyheter

Kompensation för övertid viktigt yrkande i avtalsrörelsen 

Vilka villkor som ska gälla vid övertidsarbete regleras i kollektivavtal eller i anställningsavtal. Många läkare får inget val när de skriver på sitt anställningsavtal, utan förväntas avstå kompensation för sin övertid. Detta är ett stort problem tycker Läkarförbundet och yrkar …
Nyheter

Läkarförbundet i Ekot: Sjukvården klarar inte av Natos krav

Sveriges Natomedlemskap ställer krav på att sjukvården snabbt ska kunna hantera ett stort antal skadade. Sofia Rydgren Stale medverkar i Ekot idag och lyfter bristen på personal som det främsta skälet till att Sveriges kapacitet inte är tillräcklig.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Större evenemang där läkare samlas ställs in