Hoppa till innehåll
Nyheter
Stort grattis Åke Åkesson till hederspriset ”Läkare som leder”

Stort grattis Åke Åkesson till hederspriset ”Läkare som leder”

Hederspriset ”Läkare som leder” är ett pris Läkarförbundet delar ut för att uppmärksamma och uppmuntra gott ledarskap bland kolleger.
Nyhet
Åke Åkesson, vinnare av Läkarförbundets hederspris "Läkare som Leder" 2022. Foto: Liisa Eelsoo

2022 års pristagare är Åke Åkesson, allmänläkare och verksamhetschef vid hälsocentralen i Borgholm. Han har lång erfarenhet av ledarskap och sjukvårdsorganisation. I Borgholm har han kunnat förverkliga många av sina idéer om hur man erbjuder en god vård till befolkningen och skapar en god arbetsmiljö för personalen.

Motiveringen lyder:

”Med sitt ledarskap har Åke visat vad en välbemannad hälsocentral med god arbetsmiljö kan åstadkomma. Genom att lyssna på personalen parallellt med att tillgodose patienternas behov har han tagit fram en modell som blivit känd i hela sjukvårdssverige. Med stor kreativitet och initiativförmåga samt en stark vilja att förbättra förutsättningarna för läkarna i primärvården har Åke bevisat att visionen om en god och nära vård är möjlig att uppnå.”

Hederspriset delas ut i samband med Läkarförbundets fullmäktige 2022. Prissumman är 25 000 kronor.

Nyfiken på resten av hederspriserna?


Fler nyheter



Vårbudgeten: Läkarförbundet efterlyser långsiktighet

Idag presenterade regeringen sin vårbudget med justeringar för året. För några veckor sedan offentliggjordes att regionerna får 6 miljarder för att undvika uppsägningar av vårdpersonal. Läkarförbundet efterlyser en mer långsiktig styrning av svensk sjukvård.
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Stort grattis Åke Åkesson till hederspriset ”Läkare som leder”