Hoppa till innehåll
Nyheter
Stort grattis Niyaz Hareni till hederpriset ”Läkare som leder”

Stort grattis Niyaz Hareni till hederpriset ”Läkare som leder”

Hederspriset ”Läkare som leder” är ett pris Läkarförbundet delar ut för att uppmärksamma och uppmuntra gott ledarskap bland kolleger.
Nyhet
Niyaz Hareni, vinnare av Läkarförbundets hederspris "Läkare som Leder" 2023. • Foto: Björn Qvarfordt

2023 års pristagare är Niyaz Hareni, Specialistläkare i ortopedi och överläkare/verksamhetschef på ortopedkliniken på Hallands Sjukhus, Halmstad, Varberg & Kungsbacka.

Motiveringen lyder:

"Med sin lyhördhet, lösningsorienterade arbetssätt och sitt öppna ledarskap har han satt Varberg på kartan genom tre raka förstaplatser på SYLF:s AT-ranking. Som chef är han handlingskraftig och han har en unik förmåga att ta sig an komplexa problem, samtidigt som han har arbetat proaktivt med arbetsmiljön och skapat en kultur kring vikten av att jobba med mjuka värden. I en tid där klimatet för dagens underläkare är tufft är en chef som ser och hör alla medarbetare oerhört viktigt."

Hederspriset delas ut i samband med Läkarförbundets fullmäktige 2023. Prissumman är 25 000 kronor.


Fler nyheter


Avtalskonferens!

23 maj träffades Läkarförbundets lokalföreningar digitalt och på plats för att i detalj gå igenom det nya kollektivavtalet med SKR. Eftersom avtalet är ettårigt handlade många av diskussionerna både om det nya avtalet och hur förbundet ska lägga upp strategin …
Läkaravtal 2024

Fler läkare söker sig utomlands

I en artikel i Läkartidningen kommenterar Sofia Rydgren Stale rapporterna om att fler läkare ansöker om att få arbeta i andra länder.
Nyheter

Nu börjar förberedelserna för nästa avtalsrörelse 

Nyligen träffades Läkarförbundets förhandlingsdelegation för att utvärdera det nya avtalet och påbörja nästa avtalsrörelse. Avtalet är ettårigt och redan i höst ska förbundet lämna över nya yrkanden till SKR. Samtidigt förhandlas nu lokala avtal fram i regionerna. 
Läkaravtal 2024
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Stort grattis Niyaz Hareni till hederpriset ”Läkare som leder”