Hoppa till innehåll
Nyheter
Stort grattis Niyaz Hareni till hederpriset ”Läkare som leder”

Stort grattis Niyaz Hareni till hederpriset ”Läkare som leder”

Hederspriset ”Läkare som leder” är ett pris Läkarförbundet delar ut för att uppmärksamma och uppmuntra gott ledarskap bland kolleger.
Nyhet
Niyaz Hareni, vinnare av Läkarförbundets hederspris "Läkare som Leder" 2023. • Foto: Björn Qvarfordt

2023 års pristagare är Niyaz Hareni, Specialistläkare i ortopedi och överläkare/verksamhetschef på ortopedkliniken på Hallands Sjukhus, Halmstad, Varberg & Kungsbacka.

Motiveringen lyder:

"Med sin lyhördhet, lösningsorienterade arbetssätt och sitt öppna ledarskap har han satt Varberg på kartan genom tre raka förstaplatser på SYLF:s AT-ranking. Som chef är han handlingskraftig och han har en unik förmåga att ta sig an komplexa problem, samtidigt som han har arbetat proaktivt med arbetsmiljön och skapat en kultur kring vikten av att jobba med mjuka värden. I en tid där klimatet för dagens underläkare är tufft är en chef som ser och hör alla medarbetare oerhört viktigt."

Hederspriset delas ut i samband med Läkarförbundets fullmäktige 2023. Prissumman är 25 000 kronor.


Fler nyheter



Etik på agendan under WMA-möte

I förra veckan höll World Medical Association (WMA) sitt årliga rådsmöte. Översynen av WMA:s Helsingforsdeklaration om etiska principer för medicinsk forskning fick stort utrymme under mötet. Flera resolutioner antogs också – en om den humanitära krisen i Gaza.
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Stort grattis Niyaz Hareni till hederpriset ”Läkare som leder”