Hoppa till innehåll
Nyheter
Stort grattis Niyaz Hareni till hederpriset ”Läkare som leder”

Stort grattis Niyaz Hareni till hederpriset ”Läkare som leder”

Hederspriset ”Läkare som leder” är ett pris Läkarförbundet delar ut för att uppmärksamma och uppmuntra gott ledarskap bland kolleger.
Nyhet
Niyaz Hareni, vinnare av Läkarförbundets hederspris "Läkare som Leder" 2023. • Foto: Björn Qvarfordt

2023 års pristagare är Niyaz Hareni, Specialistläkare i ortopedi och överläkare/verksamhetschef på ortopedkliniken på Hallands Sjukhus, Halmstad, Varberg & Kungsbacka.

Motiveringen lyder:

"Med sin lyhördhet, lösningsorienterade arbetssätt och sitt öppna ledarskap har han satt Varberg på kartan genom tre raka förstaplatser på SYLF:s AT-ranking. Som chef är han handlingskraftig och han har en unik förmåga att ta sig an komplexa problem, samtidigt som han har arbetat proaktivt med arbetsmiljön och skapat en kultur kring vikten av att jobba med mjuka värden. I en tid där klimatet för dagens underläkare är tufft är en chef som ser och hör alla medarbetare oerhört viktigt."

Hederspriset delas ut i samband med Läkarförbundets fullmäktige 2023. Prissumman är 25 000 kronor.


Fler nyheter


Ta fem minuter att svara på löneenkäten

I början av november skickades årets löneenkät ut. Det tar bara fem minuter att besvara frågorna. Ju fler som svarar på löneenkäten, desto bättre verktyg får du inför din löneförhandling.
Nyheter


Läkare förlorade i visselblåsarmål

I dag kom den första domen i ett mål som rör visselblåsarlagen. En läkare i Mellansverige som, enligt Läkarförbundet, drabbats av repressalier för att ha varnat om brister på arbetsplatsen förlorade i tingsrätten.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Stort grattis Niyaz Hareni till hederpriset ”Läkare som leder”