Hoppa till innehåll
Nyheter
Valkampanj från SYLF

Valkampanj från SYLF – 21 dagar, 21 regioner

Sjukvården har under lång tid varit en av väljarnas viktigaste frågor, men knappt hälften av Sveriges befolkning vet om att regionerna är ansvariga för svensk sjukvård. Sveriges Yngre Läkares Förening har lanserat valkampanjen »21 dagar – 21 regioner« där man uppmärksammar väljarna på att rösterna i regionvalet gör skillnad för de anställda inom vården, och därmed även patienterna.
Nyhet

I sociala medier, både på lokal och regional nivå, sprids budskapet att väljare kan och bör påverka genom att rösta för den sjukvårdspolitik de vill ska vara en verklighet. SYLF har sammanställt information om hur läget ser ut i våra regioner och vilka utmaningar sjukvården och läkarkåren står inför.

– Vårdpersonalen är den viktigaste frågan. Det handlar om att få en bättre arbetsmiljö, en rimlig arbetsbörda och löner som motsvarar det ansvar som vi har, säger SYLFs ordförande, Shadi Ghorbani.


Fler nyheter


Vårbudgeten: Läkarförbundet efterlyser långsiktighet

Idag presenterade regeringen sin vårbudget med justeringar för året. För några veckor sedan offentliggjordes att regionerna får 6 miljarder för att undvika uppsägningar av vårdpersonal. Läkarförbundet efterlyser en mer långsiktig styrning av svensk sjukvård.
Nyheter


3 frågor om det nya kollektivavtalet med Sofia Rydgren Stale 

Läkarförbundet skrev på ett nytt kollektivavtal strax innan påsk. Men de två andra facken i vården, Kommunal och Vårdförbundet har inte skrivit på än trots att vi hade samma deadline. De har även varslat om stridsåtgärder, dvs strejk. Här svarar …
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare