Hoppa till innehåll
Nyheter
Vårdkrisen började långt innan inflationen skenade

Vårdkrisen började långt innan inflationen skenade

I en intervju med SVT framhöll statsminister Ulf Kristersson att han inte ville kalla det allvarliga läget inom vården för en vårdkris. Statsministern menade att sjukvården har det tufft varje sommar och framhöll att den nuvarande krisen inom vården i första hand berodde på den kraftigt stigande inflationen.
Nyhet

Läkarförbundets ordförande Sofia Rydgren Stale reagerade kraftigt på uttalandet och i en intervju i Dagens Nyheter framhöll hon att vårdkrisen pågått långt innan inflationen började skena.

– Vi har en sjukvård som är eftersatt. Statsministern och regionpolitiker måste sluta lura sig själva och tro att det bara beror på inflationen, säger Sofia Rydgren Stale, till Dagens Nyheter.

Att vårdkrisen inte fått värre konsekvenser än vad som är fallet beror helt och hållet på läkarna och den övriga vårdpersonalen, framhöll Sofia Rydgren Stale.

– Sjukvården står och faller med att vårdpersonalen arbetar övertid och hela tiden gör extraordinära insatser, säger Sofia Rydgren Stale.


Fler nyheterLäkarförbundet lyfter god och nära vård på Almedalen

Idag arrangerar Läkarförbundet ett seminarium om skälen till att omställningen till god och nära vård går så långsamt. En utgångspunkt för samtalet är förbundets kartläggning av regionernas arbete mot riktvärdet 1 100 invånare per specialistläkare i primärvården.
Nyheter

Almedalsseminarium: Vad innebär Natos krav på svensk sjukvård?

Onsdag 26 juni arrangerade Läkarförbundet ett seminarium om vilka krav som ställs på svensk sjukvård i och med medlemskapet i Nato. En utgångpunkt var förbundets nya undersökning som visar att få läkare känner till om arbetsgivaren har en plan för …
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Vårdkrisen började långt innan inflationen skenade