fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Årets Allmänläkarvän utsedd
Magnus Isacson, bild: Johan Knobe

Pressmeddelande från Svenska Distrikstläkarföreningen

Priset ”Årets allmänläkarvän” delas i år ut till Magnus Isacson, specialist i allmänmedicin och distriktsläkare på Johannes husläkarmottagning i Stockholm.

Juryns motivering

”Magnus har under året på ett föredömligt sätt väckt opinion om allmänläkarens och allmänmedicinens villkor. Inte enbart inom de egna kretsarna utan även på nationell nivå och varit synlig för allmänheten.

Han har skrivit debattartiklar i Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och i Dagens Medicin. Magnus har deltagit i debatten om nätläkare och var även en av initiativtagarna till det så kallade Allmänläkaruppropet. Magnus har verkligen lyckats sätta allmänläkarnas villkor på den samhällspolitiska dagordningen, och hela tiden gjort det på ett konstruktivt sätt.

Magnus Isacson är en engagerad kollega och en god vän att ha med i utvecklingen av framtidens allmänmedicin och dess villkor.”

Priset årets allmänläkarvän 

Priset delas ut av Svenska Distriktläkarföreningen som är en yrkesförening inom Läkarförbundet för specialistläkare inom primärvården, främst specialister i allmänmedicin. Föreningen består av ca 5000 specialister och organiseras i 24 lokalavdelningar och en central styrelse.

Mottagare av priset ska vara en person som genom sitt agerande och renommé stärker bilden av svensk primärvård och allmänmedicin.

Kontakt

Marina Tuutma
marina.tuutma@slf.se
0732393936

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.