Hoppa till innehåll
Pressrum
Årets Allmänläkarvän utsedd

Årets Allmänläkarvän utsedd

​Priset "Årets allmänläkarvän" delas i år ut till Magnus Isacson, specialist i allmänmedicin och distriktsläkare på Johannes husläkarmottagning i Stockholm.
Pressmeddelande
Årets Allmänläkarvän utsedd
Magnus Isacson, bild: Johan Knobe

Pressmeddelande från Svenska Distrikstläkarföreningen

Priset ”Årets allmänläkarvän” delas i år ut till Magnus Isacson, specialist i allmänmedicin och distriktsläkare på Johannes husläkarmottagning i Stockholm.

Juryns motivering

”Magnus har under året på ett föredömligt sätt väckt opinion om allmänläkarens och allmänmedicinens villkor. Inte enbart inom de egna kretsarna utan även på nationell nivå och varit synlig för allmänheten.

Han har skrivit debattartiklar i Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och i Dagens Medicin. Magnus har deltagit i debatten om nätläkare och var även en av initiativtagarna till det så kallade Allmänläkaruppropet. Magnus har verkligen lyckats sätta allmänläkarnas villkor på den samhällspolitiska dagordningen, och hela tiden gjort det på ett konstruktivt sätt.

Magnus Isacson är en engagerad kollega och en god vän att ha med i utvecklingen av framtidens allmänmedicin och dess villkor.”

Priset årets allmänläkarvän 

Priset delas ut av Svenska Distriktläkarföreningen som är en yrkesförening inom Läkarförbundet för specialistläkare inom primärvården, främst specialister i allmänmedicin. Föreningen består av ca 5000 specialister och organiseras i 24 lokalavdelningar och en central styrelse.

Mottagare av priset ska vara en person som genom sitt agerande och renommé stärker bilden av svensk primärvård och allmänmedicin.

Kontakt

Marina Tuutma
marina.tuutma@slf.se
0732393936

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare